Mese almás recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tésztához:
- 30 dkg liszt
- 15 dkg porcukor
- 12,5 dkg margarin
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- fél csomag sütőpor
- csipet só
- kb 2-3 ek tejföl
Töltelékhez:
- 7 alma
- cukor
- fahéj
Elkészítése:
A lisztet, porcukrot, sót, sütőport összekeverjük, hozzáadjuk a szoba hőmérsékletű margarint, összedolgozzuk majd hozzáadjuk a tojássárgáját és amennyi tejfölt felvesz. Két részre osztjuk.
Az almát meghámozzuk és lereszeljük. Cukrot és fahéjat adunk hozzá, és megvárjuk amíg levet enged. Zsírozott, lisztezett tepsibe(33*20cm) tesszük a tészta egyik felét. Villával megszurkáljuk picit megszórjuk zsemlemorzsával és ráhalmozzuk a tölteléket. Befedjük a maradék tésztával és lekenjük tojásfehérjével. Villával megszurkáljuk. Közepes meleg sütőben készre sütjük. Jó étvágyat!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »