Mese almás recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tésztához:
- 30 dkg liszt
- 15 dkg porcukor
- 12,5 dkg margarin
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája - fél csomag sütőpor
- csipet só
- kb 2-3 ek tejföl
Töltelékhez:
- 7 alma
- cukor
- fahéj
Elkészítése:
A lisztet, porcukrot, sót, sütőport összekeverjük, hozzáadjuk a szoba hőmérsékletű margarint, összedolgozzuk majd hozzáadjuk a tojássárgáját és amennyi tejfölt felvesz. Két részre osztjuk.
Az almát meghámozzuk és lereszeljük. Cukrot és fahéjat adunk hozzá, és megvárjuk amíg levet enged. Zsírozott, lisztezett tepsibe(33*20cm) tesszük a tészta egyik felét. Villával megszurkáljuk picit megszórjuk zsemlemorzsával és ráhalmozzuk a tölteléket. Befedjük a maradék tésztával és lekenjük tojásfehérjével. Villával megszurkáljuk. Közepes meleg sütőben készre sütjük. Jó étvágyat!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »
Karácsonyi köretötletek: 16 biztos választás az ünnepi asztalra
A karácsonyi főételek mellett a köreteknek is fontos szerep jut az ünnepi a
Tovább olvasom »
12 karácsonyi aprósüti, ami meghitté varázsolja az ünnepet
A karácsonyi hangulatot nemcsak a díszek és a fények, hanem az édes illatok
Tovább olvasom »
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »

