Mese almás recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tésztához:
- 30 dkg liszt
- 15 dkg porcukor
- 12,5 dkg margarin
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- fél csomag sütőpor
- csipet só
- kb 2-3 ek tejföl
Töltelékhez:
- 7 alma
- cukor
- fahéj
Elkészítése:
A lisztet, porcukrot, sót, sütőport összekeverjük, hozzáadjuk a szoba hőmérsékletű margarint, összedolgozzuk majd hozzáadjuk a tojássárgáját és amennyi tejfölt felvesz. Két részre osztjuk.
Az almát meghámozzuk és lereszeljük. Cukrot és fahéjat adunk hozzá, és megvárjuk amíg levet enged. Zsírozott, lisztezett tepsibe(33*20cm) tesszük a tészta egyik felét. Villával megszurkáljuk picit megszórjuk zsemlemorzsával és ráhalmozzuk a tölteléket. Befedjük a maradék tésztával és lekenjük tojásfehérjével. Villával megszurkáljuk. Közepes meleg sütőben készre sütjük. Jó étvágyat!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »
10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »