Menzás piskóta recept
Hozzávalók:
Vizes piskóta:
- 25 dkg porcukor
- 4 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 citrom héja és leve
- 20 dkg liszt
- 4 kanál forró víz
- 1 cs sütőpor
- meggy (kb 10-15 dkg)
Csokiöntet:
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája - 2 ek liszt
- 4 ek cukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 2 púpozott ek kakaópor
- 1 liter tej
- 5 dkg vaj
Elkészítése:
A tojás sárgákat a cukorral, a citrom levével kikeverjük. Ezután belekeverjük egyenként a forró vizet, majd habosítjuk. Hozzáadjuk a reszelt citromhéjat és fokozatosan adagoljuk sütőporral elkevert lisztet is. Végül gyengéden keverjük hozzá a felvert tojáshabot. Kilisztezett, közepes mérteű tepsibe öntjük, gazdagon megszórjuk meggyel. 160 fokon tűpróbáig sütjük (kb 20 perc).
Az öntethez a tojás sárgákat, lisztet, cukrot, vaníliás cukrot, kakaóport kevés tejjel csomómentesre keverjük és folyamatos keverés mellett a forró tejbe csorgatjuk. Összefőzzük, majd a végén beledobjuk a vajat és jól elkeverjük.
A kész, szeletel piskótát az öntettel tálaljuk.
A menzás piskóta kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 5 g
Szénhidrát: 27 g
Zsír: 5 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »


