Mentás-csokis kekszek recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
kb 36 db-hoz
A csésze 2,5 dl-es.
- 20 dkg puha margarin
- 1 csésze kristály cukor
- 2,5 csésze liszt
- 10-12 mentalevél(vagy 0,5 tk borsmenta kivonat)
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 tk sütőpor
- csipet só
- 60 g apróra vagdosott mentás csoki
- 2-3 csepp zöld ételfesték
Mázhoz:
- 100 g étcsoki (8 db-hoz elegendő)
- 40 g mentás csoki
- 2 ek olaj
A cukormázhoz:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
- 20 dkg porcukor
- ételfesték
Elkészítése:
Többek között, nagy menta rajongó lévén, csokoládéval szerettem volna kombinálni kekszbe öntött ötletem.
Mivel nincs a kamrámban borsmenta kivonatom, ellenben menta növénykével bőséggel rendelkezem, ezért a kristálycukorba menta leveleket tépkedve, porrá őröltem (ízlés szerinti mennyiségben). Már itt elvarázsolódtam az illatozó halványzöld színű porcukortól.
A puha vajat és a mentás porcukrot simára keverjük, félretesszük. A tojást egy kis tálkában elkeverjük a zöld ételfestékkel és a borsmenta kivonattal (aki azt használ). Külön tálban összekeverjük a lisztet, sütőport és a sót. A mentás csokoládét késsel apró darabokra vágjuk. Keverjük, majd gyúrjuk egybe a hozzávalókat, amíg a tészta elválik az edény falától. Puha, de nem ragadós tésztát kapunk.
A csoki darabokat is eldolgozzuk a tésztában és enyhén lisztezett felületen, kb 3 mm vastagságúra nyújtva kiszúrjuk a kívánt alakzatot(kat). Amíg a sütő előmelegszik, tegyük a kekszeket hűvösre (akár a fagyóba is). Előmelegített 170 fokos sütőben, 8-10 perc alatt kisütjük, vigyázva, hogy ne nagyon szárítsuk ki a kekszeket. Rácsra téve hűtjük, majd a nekünk tetsző módon díszítjük.
Én nem tudtam dönteni, így lett csokis és tojás-cukros-mázas is egyaránt. A keserű csokiba mártottak tetejét a megmaradt, felolvasztott mentás csokival díszítettem. A többi ékeként tojásfehérjébe apránként belekevert porcukros, ételfestékes máz került.
Tipp:
A gyerekekkel nagyon jól mulattunk díszítésük közben, bízom benne, hogy nektek is szimpatikus kekszeket alkottunk és kipróbáljátok,mert nagyon finom!
Szép kis saját készítésű dobozkákba sorakoztatva igazán különleges ajándék válhat belőlük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »