Mentás-csokis kekszek recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
kb 36 db-hoz
A csésze 2,5 dl-es.
- 20 dkg puha margarin
- 1 csésze kristály cukor
- 2,5 csésze liszt
- 10-12 mentalevél(vagy 0,5 tk borsmenta kivonat)
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 tk sütőpor
- csipet só
- 60 g apróra vagdosott mentás csoki
- 2-3 csepp zöld ételfesték
Mázhoz:
- 100 g étcsoki (8 db-hoz elegendő)
- 40 g mentás csoki
- 2 ek olaj
A cukormázhoz:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
- 20 dkg porcukor
- ételfesték
Elkészítése:
Többek között, nagy menta rajongó lévén, csokoládéval szerettem volna kombinálni kekszbe öntött ötletem.
Mivel nincs a kamrámban borsmenta kivonatom, ellenben menta növénykével bőséggel rendelkezem, ezért a kristálycukorba menta leveleket tépkedve, porrá őröltem (ízlés szerinti mennyiségben). Már itt elvarázsolódtam az illatozó halványzöld színű porcukortól.
A puha vajat és a mentás porcukrot simára keverjük, félretesszük. A tojást egy kis tálkában elkeverjük a zöld ételfestékkel és a borsmenta kivonattal (aki azt használ). Külön tálban összekeverjük a lisztet, sütőport és a sót. A mentás csokoládét késsel apró darabokra vágjuk. Keverjük, majd gyúrjuk egybe a hozzávalókat, amíg a tészta elválik az edény falától. Puha, de nem ragadós tésztát kapunk.
A csoki darabokat is eldolgozzuk a tésztában és enyhén lisztezett felületen, kb 3 mm vastagságúra nyújtva kiszúrjuk a kívánt alakzatot(kat). Amíg a sütő előmelegszik, tegyük a kekszeket hűvösre (akár a fagyóba is). Előmelegített 170 fokos sütőben, 8-10 perc alatt kisütjük, vigyázva, hogy ne nagyon szárítsuk ki a kekszeket. Rácsra téve hűtjük, majd a nekünk tetsző módon díszítjük.
Én nem tudtam dönteni, így lett csokis és tojás-cukros-mázas is egyaránt. A keserű csokiba mártottak tetejét a megmaradt, felolvasztott mentás csokival díszítettem. A többi ékeként tojásfehérjébe apránként belekevert porcukros, ételfestékes máz került.
Tipp:
A gyerekekkel nagyon jól mulattunk díszítésük közben, bízom benne, hogy nektek is szimpatikus kekszeket alkottunk és kipróbáljátok,mert nagyon finom!
Szép kis saját készítésű dobozkákba sorakoztatva igazán különleges ajándék válhat belőlük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »