Mennyei meggyes recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
A piskótához::
- 5 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 evőkanál liszt
- 5 evőkanál cukor
- fél csomag sütőpor
A krémhez:
- 50 dkg meggy
- 3 evőkanál liszt
- 25 dkg margarin
- 25 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
Elkészítése:
A piskótához szétválasztjuk a tojásokat. A fehérjét kemény habbá verjük a cukorral, majd egyenként beletesszük tojás sárgát. Óvatosan beleforgatjuk a lisztet és a sütőport. Egy 20*30 cm-es tepsibe öntjük, majd 200 fokon 15-20 percig sütjük.
A krémhez először leturmixoljuk a meggyet hozzáadjuk a lisztet és sűrűre főzzük.
Kikeverjük a margarint a kétféle cukorral, majd a kihűlt meggypéphez keverjük.Rákenjük a piskótára és csokival díszítjük.Jó étvágyat.
Tipp:
A meggyet nem fontos teljesen leturmixolni, nem baj ha darabok vannak benne.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.