Mennyei meggyes recept

Hozzávalók:
A piskótához::
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 evőkanál liszt
- 5 evőkanál cukor
- fél csomag sütőpor
A krémhez:
- 50 dkg meggy
- 3 evőkanál liszt
- 25 dkg margarin
- 25 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
Elkészítése:
A piskótához szétválasztjuk a tojásokat. A fehérjét kemény habbá verjük a cukorral, majd egyenként beletesszük tojás sárgát. Óvatosan beleforgatjuk a lisztet és a sütőport. Egy 20*30 cm-es tepsibe öntjük, majd 200 fokon 15-20 percig sütjük.
A krémhez először leturmixoljuk a meggyet hozzáadjuk a lisztet és sűrűre főzzük.
Kikeverjük a margarint a kétféle cukorral, majd a kihűlt meggypéphez keverjük.Rákenjük a piskótára és csokival díszítjük.Jó étvágyat.
Tipp:
A meggyet nem fontos teljesen leturmixolni, nem baj ha darabok vannak benne.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »