Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Méhecske linzer recept

Méhecske linzer
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 60 dkg liszt
    • 40 dkg margarin
    • 20 dkg porcukor
    • 1.5 zacskó sütőpor
    • 2 zacskó vaníliás cukor
    • 2 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • reszelt citromhéj

    Máz:

    • 1 ek zselatin
    • 4 ek víz
    • 1 ek sárga ételfesték

    Elkészítése:

    A hozzávalókból linzertésztát gyúrunk, 4 mm vastagságúra nyújtjuk és virág, vagy kör alakú szaggatóval kiszaggatjuk. Sütőpapíros tepsire helyezzük és 180 fokon pár perc alatt megsütjük.

    Ha kihűlt, a felét oldalra rakjuk, a másik felét megkenjük a mázzal, és olvasztott csokoládéval csíkozzuk, és szemet készítünk. Majd töltsük meg őket baracklekvárral.

    Máz elkészítése: A hozzávalóit egy kisebb fém edényben elkeverjük, vízgőz felé tesszük, és átmelegítjük. Így kenjük a sütit.

    Kettő óra múlva ehetjük, is nagyon hamar megpuhul.

    Tipp:

    A tésztából készíthetünk sima linzert, vagy islert, de katicabogarat is készíthetünk úgy, mint a méhecskét, csak piros ételfestékkel, és pöttyözzük a tetejét. :-)

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá