Méhecske linzer recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 60 dkg liszt
- 40 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 1.5 zacskó sütőpor
- 2 zacskó vaníliás cukor
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája - reszelt citromhéj
Máz:
- 1 ek zselatin
- 4 ek víz
- 1 ek sárga ételfesték
Elkészítése:
A hozzávalókból linzertésztát gyúrunk, 4 mm vastagságúra nyújtjuk és virág, vagy kör alakú szaggatóval kiszaggatjuk. Sütőpapíros tepsire helyezzük és 180 fokon pár perc alatt megsütjük.
Ha kihűlt, a felét oldalra rakjuk, a másik felét megkenjük a mázzal, és olvasztott csokoládéval csíkozzuk, és szemet készítünk. Majd töltsük meg őket baracklekvárral.
Máz elkészítése: A hozzávalóit egy kisebb fém edényben elkeverjük, vízgőz felé tesszük, és átmelegítjük. Így kenjük a sütit.
Kettő óra múlva ehetjük, is nagyon hamar megpuhul.
Tipp:
A tésztából készíthetünk sima linzert, vagy islert, de katicabogarat is készíthetünk úgy, mint a méhecskét, csak piros ételfestékkel, és pöttyözzük a tetejét. :-)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »

