Méhecske linzer recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 60 dkg liszt
- 40 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 1.5 zacskó sütőpor
- 2 zacskó vaníliás cukor
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- reszelt citromhéj
Máz:
- 1 ek zselatin
- 4 ek víz
- 1 ek sárga ételfesték
Elkészítése:
A hozzávalókból linzertésztát gyúrunk, 4 mm vastagságúra nyújtjuk és virág, vagy kör alakú szaggatóval kiszaggatjuk. Sütőpapíros tepsire helyezzük és 180 fokon pár perc alatt megsütjük.
Ha kihűlt, a felét oldalra rakjuk, a másik felét megkenjük a mázzal, és olvasztott csokoládéval csíkozzuk, és szemet készítünk. Majd töltsük meg őket baracklekvárral.
Máz elkészítése: A hozzávalóit egy kisebb fém edényben elkeverjük, vízgőz felé tesszük, és átmelegítjük. Így kenjük a sütit.
Kettő óra múlva ehetjük, is nagyon hamar megpuhul.
Tipp:
A tésztából készíthetünk sima linzert, vagy islert, de katicabogarat is készíthetünk úgy, mint a méhecskét, csak piros ételfestékkel, és pöttyözzük a tetejét. :-)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »