Méhecske linzer

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 60 dkg liszt
  • 40 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 1.5 zacskó sütőpor
  • 2 zacskó vaníliás cukor
  • 2 db tojássárgája
  • reszelt citromhéj

Máz:

  • 1 ek zselatin
  • 4 ek víz
  • 1 ek sárga ételfesték

Elkészítése:

A hozzávalókból linzertésztát gyúrunk, 4 mm vastagságúra nyújtjuk és virág, vagy kör alakú szaggatóval kiszaggatjuk. Sütőpapíros tepsire helyezzük és 180 fokon pár perc alatt megsütjük.

Ha kihűlt, a felét oldalra rakjuk, a másik felét megkenjük a mázzal, és olvasztott csokoládéval csíkozzuk, és szemet készítünk. Majd töltsük meg őket baracklekvárral.

Máz elkészítése: A hozzávalóit egy kisebb fém edényben elkeverjük, vízgőz felé tesszük, és átmelegítjük. Így kenjük a sütit.

Kettő óra múlva ehetjük, is nagyon hamar megpuhul.

Tipp:

A tésztából készíthetünk sima linzert, vagy islert, de katicabogarat is készíthetünk úgy, mint a méhecskét, csak piros ételfestékkel, és pöttyözzük a tetejét. :-)