Megyes mámor recept
Hozzávalók:
A piskótához:
- 6 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 ek liszt
- 6 ek cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag sütőpor
A krémhez:
- 4 dl tej
- 1 csomag étcsokoládés pudingpor
- 5 dkg margarin
- 3 ek cukor
A töltelékhez:
- 1 kis üveg meggybefőtt
- 4 evőkanál meggylekvár (helyettesíthető más lekvárral is)
A tetejére:
- 2 dl habtejszín
- csokireszelék
Elkészítése:
A piskótát a szokásos módon elkészítjük: a tojások fehérjét csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral kihabosítjuk, hozzászitáljuk a sütőporos lisztet, majd óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot. 180 fokos sütőben tűpróbáig sütjük.
A pudingot és a cukrot a 4 dl tejben a csomagoláson leírtak szerint megfőzzük. Miután a puding kissé kihűlt, hozzákeverjük a margarint.
Az elkészült piskótát megkenjük a lekvárral, majd rátesszük a lecsepegtetett, magozott meggyet. A csokoládés krémet rásimítjuk a meggyes rétegre, kemény habbá vert tejszínt rákenjük a tetejére.
Végezetül megszórjuk csokireszelékkel, majd hűtőbe tesszük és 1 órán át pihentetjük.
Isteni finom, egyszerűen elkészíthető desszert!