Megyes mámor recept

Hozzávalók:
A piskótához:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 ek liszt
- 6 ek cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag sütőpor
A krémhez:
- 4 dl tej
- 1 csomag étcsokoládés pudingpor
- 5 dkg margarin
- 3 ek cukor
A töltelékhez:
- 1 kis üveg meggybefőtt
- 4 evőkanál meggylekvár (helyettesíthető más lekvárral is)
A tetejére:
- 2 dl habtejszín
- csokireszelék
Elkészítése:
A piskótát a szokásos módon elkészítjük: a tojások fehérjét csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral kihabosítjuk, hozzászitáljuk a sütőporos lisztet, majd óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot. 180 fokos sütőben tűpróbáig sütjük.
A pudingot és a cukrot a 4 dl tejben a csomagoláson leírtak szerint megfőzzük. Miután a puding kissé kihűlt, hozzákeverjük a margarint.
Az elkészült piskótát megkenjük a lekvárral, majd rátesszük a lecsepegtetett, magozott meggyet. A csokoládés krémet rásimítjuk a meggyes rétegre, kemény habbá vert tejszínt rákenjük a tetejére.
Végezetül megszórjuk csokireszelékkel, majd hűtőbe tesszük és 1 órán át pihentetjük.
Isteni finom, egyszerűen elkészíthető desszert!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »