Megyes mámor recept

Hozzávalók:
A piskótához:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 ek liszt
- 6 ek cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag sütőpor
A krémhez:
- 4 dl tej
- 1 csomag étcsokoládés pudingpor
- 5 dkg margarin
- 3 ek cukor
A töltelékhez:
- 1 kis üveg meggybefőtt
- 4 evőkanál meggylekvár (helyettesíthető más lekvárral is)
A tetejére:
- 2 dl habtejszín
- csokireszelék
Elkészítése:
A piskótát a szokásos módon elkészítjük: a tojások fehérjét csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral kihabosítjuk, hozzászitáljuk a sütőporos lisztet, majd óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot. 180 fokos sütőben tűpróbáig sütjük.
A pudingot és a cukrot a 4 dl tejben a csomagoláson leírtak szerint megfőzzük. Miután a puding kissé kihűlt, hozzákeverjük a margarint.
Az elkészült piskótát megkenjük a lekvárral, majd rátesszük a lecsepegtetett, magozott meggyet. A csokoládés krémet rásimítjuk a meggyes rétegre, kemény habbá vert tejszínt rákenjük a tetejére.
Végezetül megszórjuk csokireszelékkel, majd hűtőbe tesszük és 1 órán át pihentetjük.
Isteni finom, egyszerűen elkészíthető desszert!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »