Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Meggylekváros-dióhabos rácsos recept

Meggylekváros-dióhabos rácsos
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 40 dkg liszt
    • 0,5 tasak sütőpor
    • 1 csipet só
    • 10 dkg porcukor
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 12,5 dkg margarin
    • 1 dl tejföl

    Töltelékhez:

    • 1 kis üveg meggylekvár 2/3-a
    • 20 dkg darált dió
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
    • 10 dkg porcukor

    Elkészítése:

    A tésztát összeállítjuk. A lisztet egy tálba mérjük, beleszórjuk a sütőport, a sót, a porcukrot. Elmorzsoljuk benne a szobahőmérsékletű margarint. Hozzáadjuk a tojások sárgáját, a tejfölt és könnyű tésztává dolgozzuk. A sütőt előmelegítjük. Egy közepes méretű (20*34 cm) tepsit kikenünk egy kevéske margarinnal és megszórjuk liszttel.

    A tésztát két részre osztjuk úgy, hogy alsó résznek vesszük az egész tészta 2/3-át. Ezt lisztezett felületen a tepsi méreténél kicsit nagyobbra nyújtjuk, a sodrófára feltekerve a tepsibe fektetjük úgy, hogy a túllógó tésztarészből legyen egy kis pereme a sütinek. Egy villával megszurkáljuk a tésztát. Egyenletesen megkenjük a lekvárral.

    A tojások fehérjét gépi habverővel kemény habbá verjük, hozzáadjuk a porcukrot, ezzel együtt még 1-2 percig verjük. Végül összeforgatjuk a darált dióval. Egyenletesen elsimítjuk a lekváros tésztán a diós tölteléket.

    A maradék tésztából kisujjnyi vastag rudakat sodrunk és a dióhabra fektetjük rácsformát alakítva, picit bele is nyomkodjuk a habba.

    180 fokon 30 perc alatt alul-felülsütéssel megsütjük.

    Ha teljesen kihűlt, egy éles késsel szépen szeletelhető. Porcukorral meghintve kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá