Meggyes vargabéles recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 csomag 8 lapos réteslap
- 500 g túró
- 320 g tejföl
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 250 g cérnametélt
- 150 g cukor
- 2 cs vaníliás cukor
- 3 marék meggy
- 1 kávéscsészébe olaj a réteslapok és a tepsi kikenéséhez
- csipet só a tészta főzővizébe
Elkészítése:
A meggyet kimagozom és félreteszem, és a cérnametéltet felteszem egy csipet sóval főni a forrásban lévő vízbe.
Közben a tojások sárgáját különválasztom a fehérjéktől és a fehérből kemény habot verek gépi habverővel.
A tojás sárgákhoz hozzáadom a cukrot, vaníliás cukrot, túrót és a tejfölt és összekeverem vele.
A tészta közben megfő, leszűröm és hideg vízzel leöblítem, hogy ne legyen forró. Utána ezt is a túrós masszához adom, majd a végén a tojásfehérjehabot is óvatosan hozzákeverek.
Egy magas falú tepsit vékonyan ecsettel kiolajozok, majd leterítem az első réteslapot. A felesleges részt levágom róla. Ez egy téglalap alapú tepsi, mert a gáztepsim nem elég magas falú, és a maradékot nem akartam kidobni, ezért egy őzgerincformát is elkezdtem vele kibélelni.
Négy darab réteslapot tettem alulra, minden lapot megolajoztam, így jött rá a következő, kivéve a negyediket, mert arra jött a túrós-tésztás massza. Az őzgerincformát félig töltöttem vele és az összes többit a másik tepsibe öntöttem. Ezt elegyengettem, majd a tetejére elosztottam a magozott meggyet. Erre rásimítottam egy réteslapot, majd olajoztam az ecsettel és rátettem a maradék hármat is. A tepsiről kilógó széleket levágva, azokkal az őzgerincformában lévőt is ugyanígy befedtem.
Előmelegített sütőben közepes lángon kisütöttem, kb 20 perc alatt, míg aranybarna nem lett a felső réteslap. Felszeletelés után porcukorral megszórtam.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

