Meggyes vargabéles recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 csomag 8 lapos réteslap
- 500 g túró
- 320 g tejföl
- 5 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 250 g cérnametélt
- 150 g cukor
- 2 cs vaníliás cukor
- 3 marék meggy
- 1 kávéscsészébe olaj a réteslapok és a tepsi kikenéséhez
- csipet só a tészta főzővizébe
Elkészítése:
A meggyet kimagozom és félreteszem, és a cérnametéltet felteszem egy csipet sóval főni a forrásban lévő vízbe.
Közben a tojások sárgáját különválasztom a fehérjéktől és a fehérből kemény habot verek gépi habverővel.
A tojás sárgákhoz hozzáadom a cukrot, vaníliás cukrot, túrót és a tejfölt és összekeverem vele.
A tészta közben megfő, leszűröm és hideg vízzel leöblítem, hogy ne legyen forró. Utána ezt is a túrós masszához adom, majd a végén a tojásfehérjehabot is óvatosan hozzákeverek.
Egy magas falú tepsit vékonyan ecsettel kiolajozok, majd leterítem az első réteslapot. A felesleges részt levágom róla. Ez egy téglalap alapú tepsi, mert a gáztepsim nem elég magas falú, és a maradékot nem akartam kidobni, ezért egy őzgerincformát is elkezdtem vele kibélelni.
Négy darab réteslapot tettem alulra, minden lapot megolajoztam, így jött rá a következő, kivéve a negyediket, mert arra jött a túrós-tésztás massza. Az őzgerincformát félig töltöttem vele és az összes többit a másik tepsibe öntöttem. Ezt elegyengettem, majd a tetejére elosztottam a magozott meggyet. Erre rásimítottam egy réteslapot, majd olajoztam az ecsettel és rátettem a maradék hármat is. A tepsiről kilógó széleket levágva, azokkal az őzgerincformában lévőt is ugyanígy befedtem.
Előmelegített sütőben közepes lángon kisütöttem, kb 20 perc alatt, míg aranybarna nem lett a felső réteslap. Felszeletelés után porcukorral megszórtam.