Meggyes vargabéles

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 csomag 8 lapos réteslap
  • 500 g túró
  • 320 g tejföl
  • 5 tojás
  • 250 g cérnametélt
  • 150 g cukor
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 3 marék meggy
  • 1 kávéscsészébe olaj a réteslapok és a tepsi kikenéséhez
  • csipet só a tészta főzővizébe

Elkészítése:

A meggyet kimagozom és félreteszem, és a cérnametéltet felteszem egy csipet sóval főni a forrásban lévő vízbe.

Közben a tojások sárgáját különválasztom a fehérjéktől és a fehérből kemény habot verek gépi habverővel.

A tojás sárgákhoz hozzáadom a cukrot, vaníliás cukrot, túrót és a tejfölt és összekeverem vele.

A tészta közben megfő, leszűröm és hideg vízzel leöblítem, hogy ne legyen forró. Utána ezt is a túrós masszához adom, majd a végén a tojásfehérjehabot is óvatosan hozzákeverek.

Egy magas falú tepsit vékonyan ecsettel kiolajozok, majd leterítem az első réteslapot. A felesleges részt levágom róla. Ez egy téglalap alapú tepsi, mert a gáztepsim nem elég magas falú, és a maradékot nem akartam kidobni, ezért egy őzgerincformát is elkezdtem vele kibélelni.

Négy darab réteslapot tettem alulra, minden lapot megolajoztam, így jött rá a következő, kivéve a negyediket, mert arra jött a túrós-tésztás massza. Az őzgerincformát félig töltöttem vele és az összes többit a másik tepsibe öntöttem. Ezt elegyengettem, majd a tetejére elosztottam a magozott meggyet. Erre rásimítottam egy réteslapot, majd olajoztam az ecsettel és rátettem a maradék hármat is. A tepsiről kilógó széleket levágva, azokkal az őzgerincformában lévőt is ugyanígy befedtem.

Előmelegített sütőben közepes lángon kisütöttem, kb 20 perc alatt, míg aranybarna nem lett a felső réteslap. Felszeletelés után porcukorral megszórtam.