Meggyes, vagy cseresznyés krémes recept
Hozzávalók:
- 500 g leveles tészta (tészta)
Töltelék:
- 2 darab 720 ml g meggybefőtt vagy cseresznyebefőtt
- 12 ek búzadara
- 3 ek porcukor
Krém:
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 800 ml tej
- 3 ek porcukor
- 250 g margarin
Hab:
- 300 ml tej
- 2 csomag tejszínhabpótló por
Elkészítése:
A leveles tésztát ketté vágjuk és kisodorjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, megszurkáljuk villával és előmelegített sütőben megsütjük. Hagyjuk alaposan kihűlni majd az egyik lapot felkockázzuk.
A meggyes töltelék készítése:
A meggy levében elkeverjük a búzadarát és a porcukrot, majd állandó keverés közben lassú tűzön megfőzzük. A lecsepegtetett meggyet hozzákeverjük a töltelékhez. Ha a töltelék már langyos, az alsó lapra simítjuk.
A vaníliás krém készítése:
A tejben elkeverjük a vaníliás pudingport és a cukrot és megfőzzük. Ha langyosra hűlt hozzákeverjük a margarint. Ezzel a krémmel befedjük a meggyes tölteléket.
A tejszín készítése:
A tejet és a tejszínhabpótló port nagy fokozaton felverjük és a kihűlt vaníliás krémre kenjük. A kockákra vágott másik lappal kirakjuk a süti tetejét. Hűtőbe rakjuk pár órára és felszeleteljük.