Meggyes túrós kocka recept
Hozzávalók:
Tésztához:
- 25 dkg margarin
- 20 dkg cukor
- 25 dkg finomliszt
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag sütőpor
- 3 g cukrozatlan kakaópor
Krémhez:
- 10 dkg margarin
- 15 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 tasak vaníliás pudingpor
- 1 citromból nyert citromhéj
- 75 dkg tehéntúró
- 70 dkg meggy
Elkészítése:
Tészta készítése:
A margarint a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük. Egyenként beledolgozzuk a tojásokat.
A lisztet összekeverjük a sütőporral és a kakaóval. A masszára szitáljuk, és alaposan kikeverjük.
Közepes tepsit sütőpapírral kibélelünk, beleöntjük a masszát, majd a kimagozott meggyet egyenletesen elosztjuk rajta.
Krém készítése:
A margarint a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük. A tojásokat ketté választjuk, és a sárgáját is a krémbe dolgozzuk.
A túróhoz hozzákeverjük a pudingport és a citromhéjat. Hozzáadjuk a margarinos-tojásos krémhez, és alaposan kikeverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük és azt is a krémbe forgatjuk.
A túrókrémet a meggyen elterítjük.
Előmelegített sütőben kb. 40 percet sütjük, kihűtjük és szeleteljük.