Meggyes túrós kocka recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- 25 dkg margarin
- 20 dkg cukor
- 25 dkg finomliszt
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag sütőpor
- 3 g cukrozatlan kakaópor
Krémhez:
- 10 dkg margarin
- 15 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 tasak vaníliás pudingpor
- 1 citromból nyert citromhéj
- 75 dkg tehéntúró
- 70 dkg meggy
Elkészítése:
Tészta készítése:
A margarint a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük. Egyenként beledolgozzuk a tojásokat.
A lisztet összekeverjük a sütőporral és a kakaóval. A masszára szitáljuk, és alaposan kikeverjük.
Közepes tepsit sütőpapírral kibélelünk, beleöntjük a masszát, majd a kimagozott meggyet egyenletesen elosztjuk rajta.
Krém készítése:
A margarint a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük. A tojásokat ketté választjuk, és a sárgáját is a krémbe dolgozzuk.
A túróhoz hozzákeverjük a pudingport és a citromhéjat. Hozzáadjuk a margarinos-tojásos krémhez, és alaposan kikeverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük és azt is a krémbe forgatjuk.
A túrókrémet a meggyen elterítjük.
Előmelegített sütőben kb. 40 percet sütjük, kihűtjük és szeleteljük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »