Meggyes süti recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók egy kb 20*30 cm-es tepsihez:
- 20 dkg finomliszt
- 15 dkg cukor
- 10 dkg margarin
- 2 dl tej
- 15 dkg magozott, lecsepegtetett meggy
- 12 gramm sütőpor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 4 evőkanál citromlé
- ízlés szerint csokoládé (reszelt a tetejére)
Elkészítése:
A tojásokat és a cukrot kihabosítjuk, majd hozzáadjuk az olvasztott, visszahűtött margarint és habosra keverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, a tejet és a citromlevet.
Az egészet összedolgozzuk.
A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, majd rászórjuk a meggyet és a reszelt csokoládét.
Előmelegített sütőben 180 fokon kb 30-35 perc alatt aranybarnára sütjük.
Amint kihűlt porcukorral megszórjuk és szeleteljük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »










