Meggyes sütemény recept
Hozzávalók:
Tészta:
- 300 g sima liszt
- 1 ek kakaópor
- 50 g cukor
- 1⁄2 csomag sütőpor
- 50 g margarin
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 100 ml tej
Töltelék:
- 680 g meggybefőtt
- 2 ek konyak
- 100 g babapiskóta
Krém:
- 2 cs vaníliás pudingpor
- 500 ml tej
- 200 g cukor
- 200 g margarin
Máz:
- 100 g tortabevonó
- 2 ek olaj
Elkészítése:
A lapokhoz a hozzávalókat összegyúrjuk, majd kettévesszük, közepes tepsi méretűre nyújtjuk és lisztezett tepsi hátán 2 lapot sütünk 180 fokon kb 10 perc alatt.
A pudingport 2 dl tejjel csomómentesre keverjük és a maradék tejet felforraljuk. Hozzáöntjük a pudinporral elkevert tejet és folytonos keverés mellett sűrűre főzzük. Még forrón belekeverjük a cukrot, majd teljesen kihűtjük. Ha kihűlt, a szobahőmérsékletű margarinnal habosra keverjük.
A meggyet öszekeverjük a konyakkal, egy kicsit állni hagyjuk és alaposan lecsepegtetjük. A babapiskótát feldaraboljuk, majd a lecsepegtetett meggyel együtt belekeverjük a krémbe.
A mázhoz a csokit és az olajat összemelegítjük és langyosan a sütire kenjük.
Az egyik lapot megkenjük a krémmel, befedjük a másik lappal és csokimázzal vonjuk be. Összeállítás után egy éjszakán át alufóliával lefedve hagyjuk a hűtőben és másnap szeleteljük.