Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Meggyes sütemény recept

Meggyes sütemény
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 300 g sima liszt
    • 1 ek kakaópor
    • 50 g cukor
    • 1⁄2 csomag sütőpor
    • 50 g margarin
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 100 ml tej

    Töltelék:

    • 680 g meggybefőtt
    • 2 ek konyak
    • 100 g babapiskóta

    Krém:

    • 2 cs vaníliás pudingpor
    • 500 ml tej
    • 200 g cukor
    • 200 g margarin

    Máz:

    • 100 g tortabevonó
    • 2 ek olaj

    Elkészítése:

    A lapokhoz a hozzávalókat összegyúrjuk, majd kettévesszük, közepes tepsi méretűre nyújtjuk és lisztezett tepsi hátán 2 lapot sütünk 180 fokon kb 10 perc alatt.

    A pudingport 2 dl tejjel csomómentesre keverjük és a maradék tejet felforraljuk. Hozzáöntjük a pudinporral elkevert tejet és folytonos keverés mellett sűrűre főzzük. Még forrón belekeverjük a cukrot, majd teljesen kihűtjük. Ha kihűlt, a szobahőmérsékletű margarinnal habosra keverjük.

    A meggyet öszekeverjük a konyakkal, egy kicsit állni hagyjuk és alaposan lecsepegtetjük. A babapiskótát feldaraboljuk, majd a lecsepegtetett meggyel együtt belekeverjük a krémbe.

    A mázhoz a csokit és az olajat összemelegítjük és langyosan a sütire kenjük.

    Az egyik lapot megkenjük a krémmel, befedjük a másik lappal és csokimázzal vonjuk be. Összeállítás után egy éjszakán át alufóliával lefedve hagyjuk a hűtőben és másnap szeleteljük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá