Meggyes sütemény

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Tészta:

  • 300 g sima liszt
  • 1 ek kakaópor
  • 50 g cukor
  • 1⁄2 csomag sütőpor
  • 50 g margarin
  • 2 tojás sárgája
  • 100 ml tej

Töltelék:

  • 680 g meggybefőtt
  • 2 ek konyak
  • 100 g babapiskóta

Krém:

  • 2 cs vaníliás pudingpor
  • 500 ml tej
  • 200 g cukor
  • 200 g margarin

Máz:

  • 100 g tortabevonó
  • 2 ek olaj

Elkészítése:

A lapokhoz a hozzávalókat összegyúrjuk, majd kettévesszük, közepes tepsi méretűre nyújtjuk és lisztezett tepsi hátán 2 lapot sütünk 180 fokon kb 10 perc alatt.

A pudingport 2 dl tejjel csomómentesre keverjük és a maradék tejet felforraljuk. Hozzáöntjük a pudinporral elkevert tejet és folytonos keverés mellett sűrűre főzzük. Még forrón belekeverjük a cukrot, majd teljesen kihűtjük. Ha kihűlt, a szobahőmérsékletű margarinnal habosra keverjük.

A meggyet öszekeverjük a konyakkal, egy kicsit állni hagyjuk és alaposan lecsepegtetjük. A babapiskótát feldaraboljuk, majd a lecsepegtetett meggyel együtt belekeverjük a krémbe.

A mázhoz a csokit és az olajat összemelegítjük és langyosan a sütire kenjük.

Az egyik lapot megkenjük a krémmel, befedjük a másik lappal és csokimázzal vonjuk be. Összeállítás után egy éjszakán át alufóliával lefedve hagyjuk a hűtőben és másnap szeleteljük.