Meggyes rétes recept

Hozzávalók:
- 1 csomag mirelit leveles tészta
- 50 dkg meggy
- 10 dkg kristálycukor
- kevés őrölt fahéj
- kevés szegfűszeg
- kevés zsemlemorzsa
- liszt a nyújtáshoz
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS a kenéshez
Elkészítése:
A leveles tésztát szobahőmérsékleten kiengedjük (ez 2-3 óra). A meggyet megmossuk, kimagozzuk, tálba tesszük, rászórjuk a cukrot, ízlés szerinti mennyiségű őrölt szegfűszeget és fahéjat. A kiengedett tésztát lisztezett deszkán fél cm vastag téglalappá nyújtjuk.
A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A kinyújtott tésztalapot vékonyan megszórjuk zsemlemorzsával, a lap egyik, hosszanti oldalára ( 2 végétől kicsit beljebb) halmozzuk a lecsöpögtetett meggyet. A meggyes felétől felgöngyöljük, fele hosszánál a 2 végét behajtva.
Sütőpapírral bélelt tepsibe áttesszük. Az egész tojást lazán villával felverjük, és megkenjük a tekercset.
Villával megszurkáljuk, sütőbe toljuk, és 30 perc alatt pirosra sütjük.
Tipp:
Van aki nem szereti a fahéj, vagy szegfűszeg illatát. Helyette nagyon kellemes hatást érünk el vaníliás cukorral.
A meggyes rétes kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 3 g
Szénhidrát: 29 g
Zsír: 8 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »