Meggyes rakott recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 0,5 kg magozott meggy
- 0,25 kg túró
- 8-10 dkg cukor
- 12 dkg margarin
- 1 citrom leve és reszelt héja
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 darab zsemle
- 2,5 dl tej
A tetejére:
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 dl tejföl
- 1 kanál cukor
A forma kenéséhez:
- margarin
- zsemlemorzsa
Elkészítése:
A zsemléket vékony csíkokra vágjuk, majd leöntjük a felforralt tejjel. A túrót összetörjük, majd összekeverjük a cukorral, a margarinnal, a tojások sárgájával és a citrom levével és héjával. A tojások fehérjét 2 kanál cukorral kemény habbá verjük, és hozzáadjuk a túrót és a zsemlét. Egy tortaformát kivajazunk, megszórjuk morzsával, majd az aljára teszünk a masszából. Erre jön a magozott meggy, majd újból a massza.
2 dl tejfölt elkeverünk a 1 csomag vaníliás cukorral és 1 kanál cukorral, majd a tetejére öntjük. 180 fokos sütőben 35-40 perc alatt pirosra sütjük. Ha kihűlt szeleteljük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

9 ínycsiklandó ebéd ötlet, amikkel spórolhatsz egy kicsit!
Van amikor kevés pénzből kell okosan gazdálkodni. Ezekkel a finom és laktat
Tovább olvasom »
8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »