Meggyes-rácsos linzer recept
Hozzávalók:
Tésztához:
- fél kg liszt
- 25 dkg margarin
- 1 cs sütőpor
- 3 ek kristálycukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 tájás sárgája
- 0,5 dl habtejszín
- csipet só
Töltelék:
- 1 kg meggy
- 4 ek kristálycukor
- 1 cs vaníliás pudingpor
- kevés víz
- 1 kk fahéj
Elkészítése:
Először a meggyet kimagozzuk, majd rászórjuk a cukrot, állni hagyjuk.
A tésztához valókat összegyúrjuk, betesszük a hűtőbe.
A cukrozott meggyet kinyomkodjuk, leöntjük róla a levet, kipótoljuk vízzel, hogy 4 dl legyen. Beletesszük a pudingport, majd felfőzzük, ha készen van, összekeverjük a meggyel.
A tésztát kivesszük a hűtőből, a tészta háromnegyedét kinyújtjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. Ráöntjük a tölteléket.
A maradék tésztát kinyújtjuk, derelyevágóval csíkokra vágjuk és berácsozzuk vele a sütit.
A maradék tojásfehérjével megkenjük és sütőben bő fél óra alatt megsütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

