Meggyes-rácsos linzer recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
Tésztához:
- fél kg liszt
- 25 dkg margarin
- 1 cs sütőpor
- 3 ek kristálycukor
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 tájás sárgája
- 0,5 dl habtejszín
- csipet só
Töltelék:
- 1 kg meggy
- 4 ek kristálycukor
- 1 cs vaníliás pudingpor
- kevés víz
- 1 kk fahéj
Elkészítése:
Először a meggyet kimagozzuk, majd rászórjuk a cukrot, állni hagyjuk.
A tésztához valókat összegyúrjuk, betesszük a hűtőbe.
A cukrozott meggyet kinyomkodjuk, leöntjük róla a levet, kipótoljuk vízzel, hogy 4 dl legyen. Beletesszük a pudingport, majd felfőzzük, ha készen van, összekeverjük a meggyel.
A tésztát kivesszük a hűtőből, a tészta háromnegyedét kinyújtjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. Ráöntjük a tölteléket.
A maradék tésztát kinyújtjuk, derelyevágóval csíkokra vágjuk és berácsozzuk vele a sütit.
A maradék tojásfehérjével megkenjük és sütőben bő fél óra alatt megsütjük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.