Meggyes-rácsos linzer recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- fél kg liszt
- 25 dkg margarin
- 1 cs sütőpor
- 3 ek kristálycukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 tájás sárgája
- 0,5 dl habtejszín
- csipet só
Töltelék:
- 1 kg meggy
- 4 ek kristálycukor
- 1 cs vaníliás pudingpor
- kevés víz
- 1 kk fahéj
Elkészítése:
Először a meggyet kimagozzuk, majd rászórjuk a cukrot, állni hagyjuk.
A tésztához valókat összegyúrjuk, betesszük a hűtőbe.
A cukrozott meggyet kinyomkodjuk, leöntjük róla a levet, kipótoljuk vízzel, hogy 4 dl legyen. Beletesszük a pudingport, majd felfőzzük, ha készen van, összekeverjük a meggyel.
A tésztát kivesszük a hűtőből, a tészta háromnegyedét kinyújtjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. Ráöntjük a tölteléket.
A maradék tésztát kinyújtjuk, derelyevágóval csíkokra vágjuk és berácsozzuk vele a sütit.
A maradék tojásfehérjével megkenjük és sütőben bő fél óra alatt megsütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »