Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Meggyes-rácsos linzer recept

Meggyes-rácsos linzer
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • fél kg liszt
    • 25 dkg margarin
    • 1 cs sütőpor
    • 3 ek kristálycukor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 tájás sárgája
    • 0,5 dl habtejszín
    • csipet só

    Töltelék:

    • 1 kg meggy
    • 4 ek kristálycukor
    • 1 cs vaníliás pudingpor
    • kevés víz
    • 1 kk fahéj

    Elkészítése:
    Először a meggyet kimagozzuk, majd rászórjuk a cukrot, állni hagyjuk.

    A tésztához valókat összegyúrjuk, betesszük a hűtőbe.

    A cukrozott meggyet kinyomkodjuk, leöntjük róla a levet, kipótoljuk vízzel, hogy 4 dl legyen. Beletesszük a pudingport, majd felfőzzük, ha készen van, összekeverjük a meggyel.

    A tésztát kivesszük a hűtőből, a tészta háromnegyedét kinyújtjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. Ráöntjük a tölteléket.

    A maradék tésztát kinyújtjuk, derelyevágóval csíkokra vágjuk és berácsozzuk vele a sütit.

    A maradék tojásfehérjével megkenjük és sütőben bő fél óra alatt megsütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá