Hozzávalók:
Tésztához:
Töltelék:
Elkészítése:
Először a meggyet kimagozzuk, majd rászórjuk a cukrot, állni hagyjuk.
A tésztához valókat összegyúrjuk, betesszük a hűtőbe.
A cukrozott meggyet kinyomkodjuk, leöntjük róla a levet, kipótoljuk vízzel, hogy 4 dl legyen. Beletesszük a pudingport, majd felfőzzük, ha készen van, összekeverjük a meggyel.
A tésztát kivesszük a hűtőből, a tészta háromnegyedét kinyújtjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. Ráöntjük a tölteléket.
A maradék tésztát kinyújtjuk, derelyevágóval csíkokra vágjuk és berácsozzuk vele a sütit.
A maradék tojásfehérjével megkenjük és sütőben bő fél óra alatt megsütjük.