Meggyes-rácsos linzer

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Tésztához:

  • fél kg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 1 cs sütőpor
  • 3 ek kristálycukor
  • 1 tojás
  • 1 tájás sárgája
  • 0,5 dl habtejszín
  • csipet só

Töltelék:

  • 1 kg meggy
  • 4 ek kristálycukor
  • 1 cs vaníliás pudingpor
  • kevés víz
  • 1 kk fahéj

Elkészítése:
Először a meggyet kimagozzuk, majd rászórjuk a cukrot, állni hagyjuk.

A tésztához valókat összegyúrjuk, betesszük a hűtőbe.

A cukrozott meggyet kinyomkodjuk, leöntjük róla a levet, kipótoljuk vízzel, hogy 4 dl legyen. Beletesszük a pudingport, majd felfőzzük, ha készen van, összekeverjük a meggyel.

A tésztát kivesszük a hűtőből, a tészta háromnegyedét kinyújtjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. Ráöntjük a tölteléket.

A maradék tésztát kinyújtjuk, derelyevágóval csíkokra vágjuk és berácsozzuk vele a sütit.

A maradék tojásfehérjével megkenjük és sütőben bő fél óra alatt megsütjük.