Meggyes-pudingos tejfölös sütemény recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- 375 g vaj
- 500 g liszt
- 250 g porcukor
- 1 csomag sütőpor
- 1 csipet fahéj
- 50 g darált mandula
- 1 csipet só
- 500 g meggy
- 250 ml tej
- 250 g tejföl
- 50 g porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag vanília ízű pudingpor
Elkészítése:
A puha vajat keverjük össze az összes hozzávalóval, majd gyúrjuk jól össze. A tésztát osszuk két részre. Az egyik felét reszeljük le, és egyengessük el egy kb. 24 x 39 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsiben.
A kimagozott meggyet csepegtessük le.
A tejet a tejföllel és a vaníliás cukorral keverjük el. Egy lábasba téve forraljuk fel.
A pudingport 2 ek hideg vízzel és az 50 g porcukorral keverjük simára, és öntsük hozzá a még forró tejes tejfölhöz. Addig főzzük, amíg besűrűsödik. Ekkor vegyük le a tűzről és hagyjuk kihűlni.
A kihűlt krémet öntsük a tepsibe reszelt tésztára. Szórjuk meg a lecsepegtetett meggyel, majd reszeljük rá a tészta másik felét.
200 fokos sütőben szép világosra sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »