Meggyes-pudingos tejfölös sütemény recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- 375 g vaj
- 500 g liszt
- 250 g porcukor
- 1 csomag sütőpor
- 1 csipet fahéj
- 50 g darált mandula
- 1 csipet só
- 500 g meggy
- 250 ml tej
- 250 g tejföl
- 50 g porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag vanília ízű pudingpor
Elkészítése:
A puha vajat keverjük össze az összes hozzávalóval, majd gyúrjuk jól össze. A tésztát osszuk két részre. Az egyik felét reszeljük le, és egyengessük el egy kb. 24 x 39 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsiben.
A kimagozott meggyet csepegtessük le.
A tejet a tejföllel és a vaníliás cukorral keverjük el. Egy lábasba téve forraljuk fel.
A pudingport 2 ek hideg vízzel és az 50 g porcukorral keverjük simára, és öntsük hozzá a még forró tejes tejfölhöz. Addig főzzük, amíg besűrűsödik. Ekkor vegyük le a tűzről és hagyjuk kihűlni.
A kihűlt krémet öntsük a tepsibe reszelt tésztára. Szórjuk meg a lecsepegtetett meggyel, majd reszeljük rá a tészta másik felét.
200 fokos sütőben szép világosra sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »