Meggyes-pudingos tejfölös sütemény recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
Tésztához:
- 375 g vaj
- 500 g liszt
- 250 g porcukor
- 1 csomag sütőpor
- 1 csipet fahéj
- 50 g darált mandula
- 1 csipet só
- 500 g meggy
- 250 ml tej
- 250 g tejföl
- 50 g porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag vanília ízű pudingpor
Elkészítése:
A puha vajat keverjük össze az összes hozzávalóval, majd gyúrjuk jól össze. A tésztát osszuk két részre. Az egyik felét reszeljük le, és egyengessük el egy kb. 24 x 39 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsiben.
A kimagozott meggyet csepegtessük le.
A tejet a tejföllel és a vaníliás cukorral keverjük el. Egy lábasba téve forraljuk fel.
A pudingport 2 ek hideg vízzel és az 50 g porcukorral keverjük simára, és öntsük hozzá a még forró tejes tejfölhöz. Addig főzzük, amíg besűrűsödik. Ekkor vegyük le a tűzről és hagyjuk kihűlni.
A kihűlt krémet öntsük a tepsibe reszelt tésztára. Szórjuk meg a lecsepegtetett meggyel, majd reszeljük rá a tészta másik felét.
200 fokos sütőben szép világosra sütjük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.