Meggyes pite recept

Hozzávalók:
- 7 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS szétválasztva
- 7 evőkanál víz
- 14 evőkanál cukor
- 14 evőkanál liszt
- 1 csomag sütőpor
- 40 dkg meggy (+méz vagy cukor)
Elkészítése:
A tojás sárgájához hozzáadjuk a vizet és a cukort, habosra keverjük. A sütőport elkeverjük a liszttel és hozzáadjuk a tojássárgájához, majd a fehérjét habbá verjük és belekeverjük a sűrű masszába.
Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük.
A meggyet mézben vagy cukorban megforgatjuk (én még pár csepp rumaromát is szoktam hozzárakni) és végül rárakjuk a meggyet.
Előmelegített sütőben 200 °C-on sütjük kb. 30 percig, tűpróba szükséges!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »