Meggyes pite recept

Hozzávalók:
- 7 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS szétválasztva
- 7 evőkanál víz
- 14 evőkanál cukor
- 14 evőkanál liszt
- 1 csomag sütőpor
- 40 dkg meggy (+méz vagy cukor)
Elkészítése:
A tojás sárgájához hozzáadjuk a vizet és a cukort, habosra keverjük. A sütőport elkeverjük a liszttel és hozzáadjuk a tojássárgájához, majd a fehérjét habbá verjük és belekeverjük a sűrű masszába.
Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük.
A meggyet mézben vagy cukorban megforgatjuk (én még pár csepp rumaromát is szoktam hozzárakni) és végül rárakjuk a meggyet.
Előmelegített sütőben 200 °C-on sütjük kb. 30 percig, tűpróba szükséges!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »