Meggyes pite recept

Hozzávalók:
- 7 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS szétválasztva
- 7 evőkanál víz
- 14 evőkanál cukor
- 14 evőkanál liszt
- 1 csomag sütőpor
- 40 dkg meggy (+méz vagy cukor)
Elkészítése:
A tojás sárgájához hozzáadjuk a vizet és a cukort, habosra keverjük. A sütőport elkeverjük a liszttel és hozzáadjuk a tojássárgájához, majd a fehérjét habbá verjük és belekeverjük a sűrű masszába.
Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük.
A meggyet mézben vagy cukorban megforgatjuk (én még pár csepp rumaromát is szoktam hozzárakni) és végül rárakjuk a meggyet.
Előmelegített sütőben 200 °C-on sütjük kb. 30 percig, tűpróba szükséges!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »