Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Meggyes pite recept

Meggyes pite
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 40 dkg liszt
    • fél csomag sütőpor
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 5 csapott ek porcukor
    • csipet só
    • 25 dkg margarin
    • 1 nagy kanál tejföl
    • tej, amennyit felvesz a tészta

    Töltelék:

    • 1 üveg meggy befőtt
    • 1 csomag vaníliás puding
    • 5 ek porcukor

    Máz:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 1 ek kristálycukor

    Elkészítése:

    Először leszűröm a befőttet. A levéből, a pudingporból, a cukorból elkészítem a pudingot, majd belekeverem a meggyet.

    A tészta hozzávalóit összegyúrom, kétfelé veszem. Az egyiket elsodrom a tepsi méretére és az éppen csak meglisztezett tepsibe helyezem, kevés búzadarával meghintem.

    A tölteléket rásimítom, (nem baj, ha nem hűlt ki teljesen). Erre teszem rá a másik tésztát, majd villával megszurkálom. A tojásfehérjét villával felverem, majd a cukorral és sütés előtt bekenem vele a tésztát. Jó étvágyat!

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá