Meggyes pite recept
Galéria (3)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
- 40 dkg liszt
- fél csomag sütőpor
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 5 csapott ek porcukor
- csipet só
- 25 dkg margarin
- 1 nagy kanál tejföl
- tej, amennyit felvesz a tészta
Töltelék:
- 1 üveg meggy befőtt
- 1 csomag vaníliás puding
- 5 ek porcukor
Máz:
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 1 ek kristálycukor
Elkészítése:
Először leszűröm a befőttet. A levéből, a pudingporból, a cukorból elkészítem a pudingot, majd belekeverem a meggyet.
A tészta hozzávalóit összegyúrom, kétfelé veszem. Az egyiket elsodrom a tepsi méretére és az éppen csak meglisztezett tepsibe helyezem, kevés búzadarával meghintem.
A tölteléket rásimítom, (nem baj, ha nem hűlt ki teljesen). Erre teszem rá a másik tésztát, majd villával megszurkálom. A tojásfehérjét villával felverem, majd a cukorral és sütés előtt bekenem vele a tésztát. Jó étvágyat!
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.