Meggyes pite recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 40 dkg liszt
- fél csomag sütőpor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája - 5 csapott ek porcukor
- csipet só
- 25 dkg margarin
- 1 nagy kanál tejföl
- tej, amennyit felvesz a tészta
Töltelék:
- 1 üveg meggy befőtt
- 1 csomag vaníliás puding
- 5 ek porcukor
Máz:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje - 1 ek kristálycukor
Elkészítése:
Először leszűröm a befőttet. A levéből, a pudingporból, a cukorból elkészítem a pudingot, majd belekeverem a meggyet.
A tészta hozzávalóit összegyúrom, kétfelé veszem. Az egyiket elsodrom a tepsi méretére és az éppen csak meglisztezett tepsibe helyezem, kevés búzadarával meghintem.
A tölteléket rásimítom, (nem baj, ha nem hűlt ki teljesen). Erre teszem rá a másik tésztát, majd villával megszurkálom. A tojásfehérjét villával felverem, majd a cukorral és sütés előtt bekenem vele a tésztát. Jó étvágyat!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »

