Meggyes pite recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 40 dkg liszt
- fél csomag sütőpor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 5 csapott ek porcukor
- csipet só
- 25 dkg margarin
- 1 nagy kanál tejföl
- tej, amennyit felvesz a tészta
Töltelék:
- 1 üveg meggy befőtt
- 1 csomag vaníliás puding
- 5 ek porcukor
Máz:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 1 ek kristálycukor
Elkészítése:
Először leszűröm a befőttet. A levéből, a pudingporból, a cukorból elkészítem a pudingot, majd belekeverem a meggyet.
A tészta hozzávalóit összegyúrom, kétfelé veszem. Az egyiket elsodrom a tepsi méretére és az éppen csak meglisztezett tepsibe helyezem, kevés búzadarával meghintem.
A tölteléket rásimítom, (nem baj, ha nem hűlt ki teljesen). Erre teszem rá a másik tésztát, majd villával megszurkálom. A tojásfehérjét villával felverem, majd a cukorral és sütés előtt bekenem vele a tésztát. Jó étvágyat!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »