Meggyes pite

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 40 dkg liszt
  • fél csomag sütőpor
  • 2 tojássárgája
  • 5 csapott ek porcukor
  • csipet só
  • 25 dkg margarin
  • 1 nagy kanál tejföl
  • tej, amennyit felvesz a tészta

Töltelék:

  • 1 üveg meggy befőtt
  • 1 csomag vaníliás puding
  • 5 ek porcukor

Máz:

  • 1 tojásfehérje
  • 1 ek kristálycukor

Elkészítése:

Először leszűröm a befőttet. A levéből, a pudingporból, a cukorból elkészítem a pudingot, majd belekeverem a meggyet.

A tészta hozzávalóit összegyúrom, kétfelé veszem. Az egyiket elsodrom a tepsi méretére és az éppen csak meglisztezett tepsibe helyezem, kevés búzadarával meghintem.

A tölteléket rásimítom, (nem baj, ha nem hűlt ki teljesen). Erre teszem rá a másik tésztát, majd villával megszurkálom. A tojásfehérjét villával felverem, majd a cukorral és sütés előtt bekenem vele a tésztát. Jó étvágyat!