Meggyes pite recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 15 dkg liszt
- fél csomag sütőpor
- só
- citromhéj
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg porcukor vagy kristálycukor
- fél rúd vanília kikapart magja
- 150 g natúr joghurt
- 10 dkg margarin
- 2 marék meggy
Elkészítése:
A lisztet tálba szitáljuk, majd hozzászitáljuk a sütőport, és hozzáadjuk a sót.
A tojásokat a cukorral majdnem fehér színűre felverjük, majd hozzákeverjük a citromhéjat, a vaníliát, majd a megolvasztott margarint, és a joghurtot. Végül a lisztet kis adagokban hozzákeverjük a masszához.
Vajazott, kilisztezett piteformába tesszük, majd a meggyet belenyomkodjuk a tésztába. Előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. (190°-on kb. 25-30 perc)
A meggyes pite kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 5 g
Szénhidrát: 30 g
Zsír: 12 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »