Meggyes pite recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 15 dkg liszt
- fél csomag sütőpor
- só
- citromhéj
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg porcukor vagy kristálycukor
- fél rúd vanília kikapart magja
- 150 g natúr joghurt
- 10 dkg margarin
- 2 marék meggy
Elkészítése:
A lisztet tálba szitáljuk, majd hozzászitáljuk a sütőport, és hozzáadjuk a sót.
A tojásokat a cukorral majdnem fehér színűre felverjük, majd hozzákeverjük a citromhéjat, a vaníliát, majd a megolvasztott margarint, és a joghurtot. Végül a lisztet kis adagokban hozzákeverjük a masszához.
Vajazott, kilisztezett piteformába tesszük, majd a meggyet belenyomkodjuk a tésztába. Előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. (190°-on kb. 25-30 perc)
A meggyes pite kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 5 g
Szénhidrát: 30 g
Zsír: 12 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »