Meggyes pite recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 15 dkg liszt
- fél csomag sütőpor
- só
- citromhéj
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg porcukor vagy kristálycukor
- fél rúd vanília kikapart magja
- 150 g natúr joghurt
- 10 dkg margarin
- 2 marék meggy
Elkészítése:
A lisztet tálba szitáljuk, majd hozzászitáljuk a sütőport, és hozzáadjuk a sót.
A tojásokat a cukorral majdnem fehér színűre felverjük, majd hozzákeverjük a citromhéjat, a vaníliát, majd a megolvasztott margarint, és a joghurtot. Végül a lisztet kis adagokban hozzákeverjük a masszához.
Vajazott, kilisztezett piteformába tesszük, majd a meggyet belenyomkodjuk a tésztába. Előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. (190°-on kb. 25-30 perc)
A meggyes pite kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 5 g
Szénhidrát: 30 g
Zsír: 12 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »