Meggyes pite recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
A tésztához :
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 evőkanál natúr joghurt
- 2 evőkanálnyi zsír
- 2,5- 3 bögre liszt,
- 2 kanál cukor
- 1 teáskanálnyi fahéj
- 1 maréknyi darált mogyoró
A töltelékhez:
- 1,5 üveg magozott meggy,
- 3 evőkanál barna cukor
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 1 mokkáskanálnyi őrölt fahéj
- darált mogyoró ízlés szerint.
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit egy tálba mérjük és rugalmas tésztát gyúrunk. Fél órára hűtőbe tesszük. A gombócot kettévesszük, majd a piteformát vékonyan zsírral kikenjük.
Az egyik gombócot kisodorjuk és a piteformába helyezzük. A tölteléket a következőképpen készítjük el: a meggy a lével együtt ( annyi levet vegyünk ki belőle amennyivel a pudingport ki tudjuk keverni ), cukrozzuk, fahéjjal meghintjük és forrásig főzzük. Ezután a kikevert pudingport hozzáadva sűrű állagúra főzzük.
A piteformába helyezett tésztalapra adagoljuk a sűrű állagú meggyünket, én rétegesen adagoltam és a rétegek közé darált mogyorót hintettem. Ezután ha a töltelék elfogyott, a másik tésztagombócunkat kisodorjuk, és karácsonyi hangulatú- vagy bármilyen – kiszúróval több helyen mintát szúrunk a tésztalapba
Ezután óvatosan a töltelék tetejére tesszük, a széleket összecsipkedjük. Előmelegített ( 160 fokon) sütőben szép pirosodóra sütjük. A piteformában hagyjuk, kihűlés után porcukorral áthinthetjük és szeleteljük.
Tipp:
Illatos fűszeres , karácsonyi hangulattal. Meggyimádóknak kötelező darab :)