Meggyes pite

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Meggyes pite

Hozzávalók:
A tésztához :

  • 2 tojás
  • 3 evőkanál natúr joghurt
  • 2 evőkanálnyi zsír
  • 2,5- 3 bögre liszt,
  • 2 kanál cukor
  • 1 teáskanálnyi fahéj
  • 1 maréknyi darált mogyoró

A töltelékhez:

  • 1,5 üveg magozott meggy,
  • 3 evőkanál barna cukor
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 1 mokkáskanálnyi őrölt fahéj
  • darált mogyoró ízlés szerint.

Elkészítése:

A tészta hozzávalóit egy tálba mérjük és rugalmas tésztát gyúrunk. Fél órára hűtőbe tesszük. A gombócot kettévesszük, majd a piteformát vékonyan zsírral kikenjük.

Az egyik gombócot kisodorjuk és a piteformába helyezzük. A tölteléket a következőképpen készítjük el: a meggy a lével együtt ( annyi levet vegyünk ki belőle amennyivel a pudingport ki tudjuk keverni ), cukrozzuk, fahéjjal meghintjük és forrásig főzzük. Ezután a kikevert pudingport hozzáadva sűrű állagúra főzzük.

A piteformába helyezett tésztalapra adagoljuk a sűrű állagú meggyünket, én rétegesen adagoltam és a rétegek közé darált mogyorót hintettem. Ezután ha a töltelék elfogyott, a másik tésztagombócunkat kisodorjuk, és karácsonyi hangulatú- vagy bármilyen – kiszúróval több helyen mintát szúrunk a tésztalapba

Ezután óvatosan a töltelék tetejére tesszük, a széleket összecsipkedjük. Előmelegített ( 160 fokon) sütőben szép pirosodóra sütjük. A piteformában hagyjuk, kihűlés után porcukorral áthinthetjük és szeleteljük.

Tipp:

Illatos fűszeres , karácsonyi hangulattal. Meggyimádóknak kötelező darab :)