Meggyes piskóta recept

Hozzávalók:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 ek citromlé
- 12 dkg olvasztott margarin
- 15 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 35 dkg finomliszt
- 1 csomag sütőpor
- 1 dl tej
- 1 üveg magozott meggy (levétől lecsepegtetve )
Elkészítése:
A tojásokat a cukorral és a vaníliás cukorral jó 10 percig keverjük gépi habverővel. Hozzáadjuk a tejet, az olvasztott, de kihűlt margarint és a citromlevet. Végül beleforgatjuk a sütőporral elkevert lisztet.
A meggy levét lecsepegtetjük, a meggyszemeket lisztbe forgatjuk és a felesleges lisztet lerázzuk róla.
A tésztát egy 20×30 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, elsimítjuk és a tetejét megszórjuk a meggyel.
180 fokra előmelegített sütőbe téve kb. 35 perc alatt (tűpróba) megsütjük, majd hagyjuk a tepsiben kihűlni.
Szeletelve, porcukorral meghintve kínáljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »