Meggyes piskóta recept

Hozzávalók:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 ek citromlé
- 12 dkg olvasztott margarin
- 15 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 35 dkg finomliszt
- 1 csomag sütőpor
- 1 dl tej
- 1 üveg magozott meggy (levétől lecsepegtetve )
Elkészítése:
A tojásokat a cukorral és a vaníliás cukorral jó 10 percig keverjük gépi habverővel. Hozzáadjuk a tejet, az olvasztott, de kihűlt margarint és a citromlevet. Végül beleforgatjuk a sütőporral elkevert lisztet.
A meggy levét lecsepegtetjük, a meggyszemeket lisztbe forgatjuk és a felesleges lisztet lerázzuk róla.
A tésztát egy 20×30 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, elsimítjuk és a tetejét megszórjuk a meggyel.
180 fokra előmelegített sütőbe téve kb. 35 perc alatt (tűpróba) megsütjük, majd hagyjuk a tepsiben kihűlni.
Szeletelve, porcukorral meghintve kínáljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Húsimádóknak ajánlva – sajttal, gombával, zöldséggel rakott fogások
Ha egy igazán kiadós, szaftos, mutatós fogásra vágysz, ezek a rakott és töl
Tovább olvasom »
Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »