Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Meggyes piskóta recept

Meggyes piskóta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 ek citromlé
    • 12 dkg olvasztott margarin
    • 15 dkg cukor
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 35 dkg finomliszt
    • 1 csomag sütőpor
    • 1 dl tej
    • 1 üveg magozott meggy (levétől lecsepegtetve )

    Elkészítése:

    A tojásokat a cukorral és a vaníliás cukorral jó 10 percig keverjük gépi habverővel. Hozzáadjuk a tejet, az olvasztott, de kihűlt margarint és a citromlevet. Végül beleforgatjuk a sütőporral elkevert lisztet.

    A meggy levét lecsepegtetjük, a meggyszemeket lisztbe forgatjuk és a felesleges lisztet lerázzuk róla.

    A tésztát egy 20×30 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, elsimítjuk és a tetejét megszórjuk a meggyel.

    180 fokra előmelegített sütőbe téve kb. 35 perc alatt (tűpróba) megsütjük, majd hagyjuk a tepsiben kihűlni.

    Szeletelve, porcukorral meghintve kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá