Meggyes piskóta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 4 tojás
  • 1 ek citromlé
  • 12 dkg olvasztott margarin
  • 15 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 35 dkg finomliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 dl tej
  • 1 üveg magozott meggy (levétől lecsepegtetve )

Elkészítése:

A tojásokat a cukorral és a vaníliás cukorral jó 10 percig keverjük gépi habverővel. Hozzáadjuk a tejet, az olvasztott, de kihűlt margarint és a citromlevet. Végül beleforgatjuk a sütőporral elkevert lisztet.

A meggy levét lecsepegtetjük, a meggyszemeket lisztbe forgatjuk és a felesleges lisztet lerázzuk róla.

A tésztát egy 20×30 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, elsimítjuk és a tetejét megszórjuk a meggyel.

180 fokra előmelegített sütőbe téve kb. 35 perc alatt (tűpróba) megsütjük, majd hagyjuk a tepsiben kihűlni.

Szeletelve, porcukorral meghintve kínáljuk.