Meggyes piskóta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 50 dkg magozott meggy
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 ek finomliszt
- 6 ek porcukor
- 1 csipet só
- vaj és liszt a tepsi kikenéshez
Elkészítése:
A sütőt előmelegítem 180 fokra. Egy 34 x 22 cm-es tepsit kivajazok, és megszórom liszttel. A tojásokat szétválasztom, a fehérjéből a sóval kemény habot verek.
A sárgáját habosra keverem a cukorral, és óvatosan beledolgozom a fehérjéből vert habot.
A lisztet kanalanként hozzáadom a masszához, amit kíméletesen elkeverek, majd a tepsibe öntöm.
A kimagozott meggyet, ha levet eresztett lecsurgatom, és a piskóta tésztába ejtem, ügyelve az egyenletes elosztásra.
Előmelegített sütőbe tolom, és 170 fokon kb. 30-35 perc alatt készre sütöm.
A meggyes piskóta kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 5 g
Szénhidrát: 20 g
Zsír: 4 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »