Meggyes-márványos süti recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
Hozzávalók 3 őzgerincformához:
- 50 dkg cukor
- 50 dkg liszt
- 5 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 sütőpor
- 1 vaníliás cukor
- 1 ek. étolaj
- 20 dkg margarin
- 2.5 dl tej
- ízlés szerint kakaó
- meggy
Elkészítése:
Az 5 tojássárgáját kikeverjük a margarinnal és a fele cukorral, a másik felét is hozzáadjuk, és elkeverjük. Adagolva hozzátesszük a sütőporral elkevert lisztet, a vaníliás cukrot, a tejet és az étolajat. Végül hozzáadjuk a felvert tojásfehérjéket.
A masszának a 2/3-ad része sárga marad, az egyharmad részéhez kakaót teszünk. Az őzgerincet vajjal kikenjük, és megszórjuk zsemlemorzsával. A sárga masszát elosztva a 3 őzgerincformába beleöntjük, és a tetejére rátesszük a kakaós tésztát, és kanállal óvatosan átforgatjuk. Belepotyogtatjuk a meggyet.
Sütőbe helyezzük, tűpróbáig sütjük.
Tipp:
Én egy őzgerincformával csináltam, vagyis harmadoltam az adagokat.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.