Meggyes-márványos süti recept

Hozzávalók:
Hozzávalók 3 őzgerincformához:
- 50 dkg cukor
- 50 dkg liszt
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 sütőpor
- 1 vaníliás cukor
- 1 ek. étolaj
- 20 dkg margarin
- 2.5 dl tej
- ízlés szerint kakaó
- meggy
Elkészítése:
Az 5 tojássárgáját kikeverjük a margarinnal és a fele cukorral, a másik felét is hozzáadjuk, és elkeverjük. Adagolva hozzátesszük a sütőporral elkevert lisztet, a vaníliás cukrot, a tejet és az étolajat. Végül hozzáadjuk a felvert tojásfehérjéket.
A masszának a 2/3-ad része sárga marad, az egyharmad részéhez kakaót teszünk. Az őzgerincet vajjal kikenjük, és megszórjuk zsemlemorzsával. A sárga masszát elosztva a 3 őzgerincformába beleöntjük, és a tetejére rátesszük a kakaós tésztát, és kanállal óvatosan átforgatjuk. Belepotyogtatjuk a meggyet.
Sütőbe helyezzük, tűpróbáig sütjük.
Tipp:
Én egy őzgerincformával csináltam, vagyis harmadoltam az adagokat.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Húsimádóknak ajánlva – sajttal, gombával, zöldséggel rakott fogások
Ha egy igazán kiadós, szaftos, mutatós fogásra vágysz, ezek a rakott és töl
Tovább olvasom »
Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »