Hozzávalók:
Hozzávalók 3 őzgerincformához:
Elkészítése:
Az 5 tojássárgáját kikeverjük a margarinnal és a fele cukorral, a másik felét is hozzáadjuk, és elkeverjük. Adagolva hozzátesszük a sütőporral elkevert lisztet, a vaníliás cukrot, a tejet és az étolajat. Végül hozzáadjuk a felvert tojásfehérjéket.
A masszának a 2/3-ad része sárga marad, az egyharmad részéhez kakaót teszünk. Az őzgerincet vajjal kikenjük, és megszórjuk zsemlemorzsával. A sárga masszát elosztva a 3 őzgerincformába beleöntjük, és a tetejére rátesszük a kakaós tésztát, és kanállal óvatosan átforgatjuk. Belepotyogtatjuk a meggyet.
Sütőbe helyezzük, tűpróbáig sütjük.
Én egy őzgerincformával csináltam, vagyis harmadoltam az adagokat.