Meggyes-mákos szelet recept
Hozzávalók:
- 15 dkg darált mák
- 10 dkg margarin
- 12 dkg porcukor
- 1 cs. vaniliás cukor
- 4 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 db citrom
- 15 dkg liszt
- 1 kk sütőpor
- 2 dl tej
- 1 üveg meggybefőtt
Elkészítése: A margarint a porcukorral, a vaníliás cukorral és a tojások sárgájával habosra keverjük, hozzáadjuk a citrom levét és reszelt héját.
A tojások fehérjét habbá verjük és hozzákeverjük a krémhez. Apránként hozzáadjuk a mákot és a sütőporos lisztet, valamint a tejet.
A tésztát tepsibe öntjük, megszórjuk a meggyel és kisütjük.
Tipp: ha a meggyet kicsit liszttel megszórjuk, fennmarad a tészta tetején.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »
Klasszikusok újragondolva-az íz ugyanaz, a forma egyszerűbb és gyorsabb
A nagy kedvencek hangulata semmit sem változott, mégis modernebb, könnyebbe
Tovább olvasom »
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »

