Meggyes-mákos szelet recept

Hozzávalók:
- 15 dkg darált mák
- 10 dkg margarin
- 12 dkg porcukor
- 1 cs. vaniliás cukor
- 4 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 db citrom
- 15 dkg liszt
- 1 kk sütőpor
- 2 dl tej
- 1 üveg meggybefőtt
Elkészítése: A margarint a porcukorral, a vaníliás cukorral és a tojások sárgájával habosra keverjük, hozzáadjuk a citrom levét és reszelt héját.
A tojások fehérjét habbá verjük és hozzákeverjük a krémhez. Apránként hozzáadjuk a mákot és a sütőporos lisztet, valamint a tejet.
A tésztát tepsibe öntjük, megszórjuk a meggyel és kisütjük.
Tipp: ha a meggyet kicsit liszttel megszórjuk, fennmarad a tészta tetején.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »