Meggyes-mákos szelet recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
- 15 dkg darált mák
- 10 dkg margarin
- 12 dkg porcukor
- 1 cs. vaniliás cukor
- 4 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 db citrom
- 15 dkg liszt
- 1 kk sütőpor
- 2 dl tej
- 1 üveg meggybefőtt
Elkészítése: A margarint a porcukorral, a vaníliás cukorral és a tojások sárgájával habosra keverjük, hozzáadjuk a citrom levét és reszelt héját.
A tojások fehérjét habbá verjük és hozzákeverjük a krémhez. Apránként hozzáadjuk a mákot és a sütőporos lisztet, valamint a tejet.
A tésztát tepsibe öntjük, megszórjuk a meggyel és kisütjük.
Tipp: ha a meggyet kicsit liszttel megszórjuk, fennmarad a tészta tetején.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.