Meggyes-mákos szelet recept

Hozzávalók:
- 15 dkg darált mák
- 10 dkg margarin
- 12 dkg porcukor
- 1 cs. vaniliás cukor
- 4 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 db citrom
- 15 dkg liszt
- 1 kk sütőpor
- 2 dl tej
- 1 üveg meggybefőtt
Elkészítése: A margarint a porcukorral, a vaníliás cukorral és a tojások sárgájával habosra keverjük, hozzáadjuk a citrom levét és reszelt héját.
A tojások fehérjét habbá verjük és hozzákeverjük a krémhez. Apránként hozzáadjuk a mákot és a sütőporos lisztet, valamint a tejet.
A tésztát tepsibe öntjük, megszórjuk a meggyel és kisütjük.
Tipp: ha a meggyet kicsit liszttel megszórjuk, fennmarad a tészta tetején.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »