Meggyes lepény recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg cukor
- 5 dkg vaj vagy margarin
- 1,5 dl tej
- 1 cs sütőpor
- 1 citrom reszelt héja
- 30 dkg liszt
- 30 dkg fagyasztott vagy friss magozott meggy, esetleg más gyümölcs (lehet konzerv is)
Elkészítése:
A tojást, a cukrot, és a vajat habosra keverjük. Hozzáadjuk a tejet, a sütőport, a reszelt citromhéjat és a lisztet is.
Csomómentesre keverjük, majd kivajazott, kisebb tortaformába simítjuk a masszát. Egyenletesen elosztjuk rajta a meggyet és előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Húsimádóknak ajánlva – sajttal, gombával, zöldséggel rakott fogások
Ha egy igazán kiadós, szaftos, mutatós fogásra vágysz, ezek a rakott és töl
Tovább olvasom »
Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »