Meggyes lepény recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 15 dkg cukor
- 5 dkg vaj vagy margarin
- 1,5 dl tej
- 1 cs sütőpor
- 1 citrom reszelt héja
- 30 dkg liszt
- 30 dkg fagyasztott vagy friss magozott meggy, esetleg más gyümölcs (lehet konzerv is)
Elkészítése:
A tojást, a cukrot, és a vajat habosra keverjük. Hozzáadjuk a tejet, a sütőport, a reszelt citromhéjat és a lisztet is.
Csomómentesre keverjük, majd kivajazott, kisebb tortaformába simítjuk a masszát. Egyenletesen elosztjuk rajta a meggyet és előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

