Meggyes-krémes kocka recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tésztához:
- 30 dkg finomliszt
- 15 dkg rétesliszt
- 3 ek kakaópor
- 2 tk szódabikarbóna
- 30 dkg porcukor
- 2 ek méz
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3,75 dl tej
- 3,75 dl olvasztott margarin
Krémhez:
- 3 dl tej
- 20 dkg porcukor
- 25 dkg margarin
- 1 cs tejszín ízű pudingpor
- 1 üveg magozott meggybefőtt
- a tészta széle kockára vágva
A díszítéshez:
- meggy szemek
- 5 dkg olvasztott csokoládé
Elkészítése:
A liszteket a kakaóporral, szódabikarbónával összekeverjük. Az egész tojásokat elektromos habverővel a cukorral 10 percig (vagyis annyi ideig verjük, amíg teljesen kihabosodik) jó habosra verjük, majd hozzáadjuk a tejet, olvasztott vajat, mézet(nem melegen!) végül a kakaóporral, szódabikarbónával összekevert lisztet. Egy 23*39 cm-es sütőpapírral kibélelünk és 180 fokra melegített sütőben tűpróbáig sütjük, majd kihűtjük.
A süteményt széleit körbevágjuk és a leeső részeket kockára daraboljuk. A meggyet lecsepegtetjük, díszítéshez teszünk félre belőle pár szemet, majd a többit összeturmixoljuk vagy apróra vágjuk. A pudingport a cukorral, tejjel sűrűre felfőzzük, majd kihűtjük. A kihabosított margarinnal összekeverjük. A krém 1/3 részét bevonáshoz félre tesszük. A többi krémhez hozzákeverjük a turmixolt meggyet és a kockákra darabolt tésztát.
A kihűlt tésztánkat hosszában ketté vágjuk. Az alsó lapra tesszük, elsimítjuk a meggyes krémet, befedjük a felső lappal és bevonjuk az 1/3 rész tejszínes krémmel. A meggyszemeket olvasztott csokiba mártjuk és a kijelölt kockák közepére tesszük. A maradék csokoládéval lespricceljük a süteményünk tetejét.
Jó étvágyat hozzá!