Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Meggyes-krémes kocka recept

Meggyes-krémes kocka
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 30 dkg finomliszt
    • 15 dkg rétesliszt
    • 3 ek kakaópor
    • 2 tk szódabikarbóna
    • 30 dkg porcukor
    • 2 ek méz
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3,75 dl tej
    • 3,75 dl olvasztott margarin

    Krémhez:

    • 3 dl tej
    • 20 dkg porcukor
    • 25 dkg margarin
    • 1 cs tejszín ízű pudingpor
    • 1 üveg magozott meggybefőtt
    • a tészta széle kockára vágva

    A díszítéshez:

    • meggy szemek
    • 5 dkg olvasztott csokoládé

    Elkészítése:

    A liszteket a kakaóporral, szódabikarbónával összekeverjük. Az egész tojásokat elektromos habverővel a cukorral 10 percig (vagyis annyi ideig verjük, amíg teljesen kihabosodik) jó habosra verjük, majd hozzáadjuk a tejet, olvasztott vajat, mézet(nem melegen!) végül a kakaóporral, szódabikarbónával összekevert lisztet. Egy 23*39 cm-es sütőpapírral kibélelünk és 180 fokra melegített sütőben tűpróbáig sütjük, majd kihűtjük.

    A süteményt széleit körbevágjuk és a leeső részeket kockára daraboljuk. A meggyet lecsepegtetjük, díszítéshez teszünk félre belőle pár szemet, majd a többit összeturmixoljuk vagy apróra vágjuk. A pudingport a cukorral, tejjel sűrűre felfőzzük, majd kihűtjük. A kihabosított margarinnal összekeverjük. A krém 1/3 részét bevonáshoz félre tesszük. A többi krémhez hozzákeverjük a turmixolt meggyet és a kockákra darabolt tésztát.

    A kihűlt tésztánkat hosszában ketté vágjuk. Az alsó lapra tesszük, elsimítjuk a meggyes krémet, befedjük a felső lappal és bevonjuk az 1/3 rész tejszínes krémmel. A meggyszemeket olvasztott csokiba mártjuk és a kijelölt kockák közepére tesszük. A maradék csokoládéval lespricceljük a süteményünk tetejét.

    Jó étvágyat hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá