Meggyes-krémes kocka

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 30 dkg finomliszt
  • 15 dkg rétesliszt
  • 3 ek kakaópor
  • 2 tk szódabikarbóna
  • 30 dkg porcukor
  • 2 ek méz
  • 4 tojás
  • 3,75 dl tej
  • 3,75 dl olvasztott margarin

Krémhez:

  • 3 dl tej
  • 20 dkg porcukor
  • 25 dkg margarin
  • 1 cs tejszín ízű pudingpor
  • 1 üveg magozott meggybefőtt
  • a tészta széle kockára vágva

A díszítéshez:

  • meggy szemek
  • 5 dkg olvasztott csokoládé

Elkészítése:

A liszteket a kakaóporral, szódabikarbónával összekeverjük. Az egész tojásokat elektromos habverővel a cukorral 10 percig (vagyis annyi ideig verjük, amíg teljesen kihabosodik) jó habosra verjük, majd hozzáadjuk a tejet, olvasztott vajat, mézet(nem melegen!) végül a kakaóporral, szódabikarbónával összekevert lisztet. Egy 23*39 cm-es sütőpapírral kibélelünk és 180 fokra melegített sütőben tűpróbáig sütjük, majd kihűtjük.

A süteményt széleit körbevágjuk és a leeső részeket kockára daraboljuk. A meggyet lecsepegtetjük, díszítéshez teszünk félre belőle pár szemet, majd a többit összeturmixoljuk vagy apróra vágjuk. A pudingport a cukorral, tejjel sűrűre felfőzzük, majd kihűtjük. A kihabosított margarinnal összekeverjük. A krém 1/3 részét bevonáshoz félre tesszük. A többi krémhez hozzákeverjük a turmixolt meggyet és a kockákra darabolt tésztát.

A kihűlt tésztánkat hosszában ketté vágjuk. Az alsó lapra tesszük, elsimítjuk a meggyes krémet, befedjük a felső lappal és bevonjuk az 1/3 rész tejszínes krémmel. A meggyszemeket olvasztott csokiba mártjuk és a kijelölt kockák közepére tesszük. A maradék csokoládéval lespricceljük a süteményünk tetejét.

Jó étvágyat hozzá!