Meggyes kétszínű sütemény recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 1 tasak sütőpor
- 3 nagy FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg cukor
- 1 nagy doboz joghurt (315 g-os, most épp barackos)
- 1,5 dl olaj
- 2 csapott ek cukrozatlan kakaópor
- 30 dkg meggy (idényen kívül egy üveg befőtt)
Elkészítése:
A meggyet alaposan megtisztítjuk, kimagozzuk, és hagyjuk kicsit lecsepegni.
A sütőt előmelegítjük.
Egy közepes tepsit (38*22 cm) vékonyan kikenünk vajjal, és megszórjuk egy kevés liszttel.
A sütihez a lisztet egy tálba szitáljuk, majd beleszórjuk a sütőport.
Egy másik tálban a tojásokat a cukorral gépi habverővel a legmagasabb fokozaton kb. 4 percig verjük. Majd hozzáadjuk a joghurtot, az olajat, és egy kanállal jól átkeverjük.
A sütőporos lisztet hozzáadjuk a tojásos masszához, és csomómentesre keverjük. A tésztát két részre osztjuk, majd az egyikbe szórjuk a kakaóport, és simára keverjük.
A kakaós masszát az előkészített tepsibe simítjuk, ráöntjük a világos részt. Megszórjuk a lecsepegett meggyel.
180 fokon alul-felülsütéssel 35 perc alatt megsütjük.
A sütési idő természetesen sütő függő, ezért tűpróbával ellenőrizzük.
Hagyjuk teljesen kihűlni, majd szeleteljük és porcukorral vékonyan megszórva kínáljuk.
Tipp:
Az idei meggyszezon utolsó friss gyümölcseit felhasználva készült el ez az egyszerű és dekoratív sütemény.
Hamar, egyszerűen összeállítható. Puha, könnyű és remek vendégváró.
A meggyes kétszínű sütemény kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 5 g
Szénhidrát: 34 g
Zsír: 12 g