Hozzávalók:
Elkészítése:
A meggyet alaposan megtisztítjuk, kimagozzuk, és hagyjuk kicsit lecsepegni.
A sütőt előmelegítjük.
Egy közepes tepsit (38*22 cm) vékonyan kikenünk vajjal, és megszórjuk egy kevés liszttel.
A sütihez a lisztet egy tálba szitáljuk, majd beleszórjuk a sütőport.
Egy másik tálban a tojásokat a cukorral gépi habverővel a legmagasabb fokozaton kb. 4 percig verjük. Majd hozzáadjuk a joghurtot, az olajat, és egy kanállal jól átkeverjük.
A sütőporos lisztet hozzáadjuk a tojásos masszához, és csomómentesre keverjük. A tésztát két részre osztjuk, majd az egyikbe szórjuk a kakaóport, és simára keverjük.
A kakaós masszát az előkészített tepsibe simítjuk, ráöntjük a világos részt. Megszórjuk a lecsepegett meggyel.
180 fokon alul-felülsütéssel 35 perc alatt megsütjük.
A sütési idő természetesen sütő függő, ezért tűpróbával ellenőrizzük.
Hagyjuk teljesen kihűlni, majd szeleteljük és porcukorral vékonyan megszórva kínáljuk.
Az idei meggyszezon utolsó friss gyümölcseit felhasználva készült el ez az egyszerű és dekoratív sütemény.
Hamar, egyszerűen összeállítható. Puha, könnyű és remek vendégváró.