Meggyes-kakaós sütemény recept
Hozzávalók:
- 300 g liszt
- 1 tasak sütőpor (12 g)
- 2 púpos ek cukrozatlan kakaópor
- 150 g cukor
- 1 tasak vaníliás cukor (10 g)
- 2 nagyobb FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 kis doboz görög joghurt (összesen 250 g)
- 100 ml étolaj
- 300 g meggy
Elkészítése:
A meggyet alaposan megtisztítjuk, a zöld részeket és a magvakat eltávolítjuk. A gyümölcsöt hagyjuk lecsöpögni.
A sütőt előmelegítjük. Egy közepes tepsit (23*38 cm) kibélelünk sütőpapírral.
A lisztet egy tálba szitáljuk, elkeverjük benne a kakaóport és a sütőport. Egy másik tálban a cukrot és a vaníliás cukrot habosra keverjük a tojásokkal, majd a joghurtot és az olajat is hozzáadjuk. Beleforgatjuk a sütőporos lisztet. Az előkészített tepsibe simítjuk. A tetejére rakosgatjuk a magozott meggyet.
Sütőben 180 fokon alul-felül sütéssel 30 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
Ha kihűlt, meghintjük porcukorral és szeleteljük.
Tipp:
Nem szükséges vele sokat bajlódni a konyhában, az eredmény pedig egy puha, gyümölcsös édesség. Mivel nem igényel hangos konyhai gépeket, ezért a gyerekek alvásidejében is gyorsan összedobható. A nyers tészta elég sűrű, a meggy nem süllyedt el a masszában, hanem a tetején maradt. Ennek ellenére a kakaós tészta puha és omlós. Érdemes kipróbálni.