Meggyes-joghurtos-tejszínhabos kocka recept
Hozzávalók:
A lapokhoz:
- 10 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 evőkanál kristálycukor
- 8 evőkanál liszt
- 2 evőkanál kakaópor
- pici szódabikarbóna
- pici só
A krémhez:
- 4 kis doboz meggyes joghurt
- 0,5 l tejszínhab
- 25 dkg porcukor
- 1 üveg meggy (vagy friss magozott meggy)
- 30 g (3 zacskó) zselatin
Elkészítése:
5 tojásból, 5 ek cukorból, 3 ek lisztből, csipet sóból és késhegynyi szódabikarbónából sütünk egy sima piskóta lapot egy 22*38 cm-es tepsiben. A maradék alapanyagokból egy ugyanekkora kakaós lapot sütünk, majd rácson kihűtjük.
A krémhez a joghurtot egy tálba öntjük a porcukorral együtt, hozzáadjuk a kicsit összeturmixolt meggyet, a meggy levét (kb 1 dl). A zselatint elkészítjük 1 dl vízzel, hagyjuk kicsit kihűlni, majd langyosan a meggyes masszához öntjük és óvatosan beleforgatjuk a keményre felvert tejszínhabot is.
Az alsó (kakaós) barna lapot visszatesszük a tepsibe ( jó, ha van kapcsos tepsi), a krém 3/4-ed részét rákenjük. A tetejére tesszük a sárga lapot, a maradék krémet rákenjük és hűtőbe tesszük egy éjszakára.
Másnap helyes kockákra vágjuk, melyeket habrózsával és egy szem meggyel díszítünk.