Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Meggyes-joghurtos-tejszínhabos kocka recept

Meggyes-joghurtos-tejszínhabos kocka
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Drága



  • Hozzávalók:

    A lapokhoz:

    • 10  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 10 evőkanál kristálycukor
    • 8 evőkanál liszt
    • 2 evőkanál kakaópor
    • pici szódabikarbóna
    • pici só

    A krémhez:

    • 4 kis doboz meggyes joghurt
    • 0,5 l tejszínhab
    • 25 dkg porcukor
    • 1 üveg meggy (vagy friss magozott meggy)
    • 30 g (3 zacskó) zselatin

    Elkészítése:

    5 tojásból, 5 ek cukorból, 3 ek lisztből, csipet sóból és késhegynyi szódabikarbónából sütünk egy sima piskóta lapot egy 22*38 cm-es tepsiben. A maradék alapanyagokból egy ugyanekkora kakaós lapot sütünk, majd rácson kihűtjük.

    A krémhez a joghurtot egy tálba öntjük a porcukorral együtt, hozzáadjuk a kicsit összeturmixolt meggyet, a meggy levét (kb 1 dl). A zselatint elkészítjük 1 dl vízzel, hagyjuk kicsit kihűlni, majd langyosan a meggyes masszához öntjük és óvatosan beleforgatjuk a keményre felvert tejszínhabot is.

    Az alsó (kakaós) barna lapot visszatesszük a tepsibe ( jó, ha van kapcsos tepsi), a krém 3/4-ed részét rákenjük. A tetejére tesszük a sárga lapot, a maradék krémet rákenjük és hűtőbe tesszük egy éjszakára.

    Másnap helyes kockákra vágjuk, melyeket habrózsával és egy szem meggyel díszítünk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá