Meggyes-joghurtos-tejszínhabos kocka recept

Hozzávalók:
A lapokhoz:
- 10
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 evőkanál kristálycukor
- 8 evőkanál liszt
- 2 evőkanál kakaópor
- pici szódabikarbóna
- pici só
A krémhez:
- 4 kis doboz meggyes joghurt
- 0,5 l tejszínhab
- 25 dkg porcukor
- 1 üveg meggy (vagy friss magozott meggy)
- 30 g (3 zacskó) zselatin
Elkészítése:
5 tojásból, 5 ek cukorból, 3 ek lisztből, csipet sóból és késhegynyi szódabikarbónából sütünk egy sima piskóta lapot egy 22*38 cm-es tepsiben. A maradék alapanyagokból egy ugyanekkora kakaós lapot sütünk, majd rácson kihűtjük.
A krémhez a joghurtot egy tálba öntjük a porcukorral együtt, hozzáadjuk a kicsit összeturmixolt meggyet, a meggy levét (kb 1 dl). A zselatint elkészítjük 1 dl vízzel, hagyjuk kicsit kihűlni, majd langyosan a meggyes masszához öntjük és óvatosan beleforgatjuk a keményre felvert tejszínhabot is.
Az alsó (kakaós) barna lapot visszatesszük a tepsibe ( jó, ha van kapcsos tepsi), a krém 3/4-ed részét rákenjük. A tetejére tesszük a sárga lapot, a maradék krémet rákenjük és hűtőbe tesszük egy éjszakára.
Másnap helyes kockákra vágjuk, melyeket habrózsával és egy szem meggyel díszítünk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »