Meggyes-joghurtos-tejszínhabos kocka

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Drága

Hozzávalók:

A lapokhoz:

  • 10 tojás
  • 10 evőkanál kristálycukor
  • 8 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál kakaópor
  • pici szódabikarbóna
  • pici só

A krémhez:

  • 4 kis doboz meggyes joghurt
  • 0,5 l tejszínhab
  • 25 dkg porcukor
  • 1 üveg meggy (vagy friss magozott meggy)
  • 30 g (3 zacskó) zselatin

Elkészítése:

5 tojásból, 5 ek cukorból, 3 ek lisztből, csipet sóból és késhegynyi szódabikarbónából sütünk egy sima piskóta lapot egy 22*38 cm-es tepsiben. A maradék alapanyagokból egy ugyanekkora kakaós lapot sütünk, majd rácson kihűtjük.

A krémhez a joghurtot egy tálba öntjük a porcukorral együtt, hozzáadjuk a kicsit összeturmixolt meggyet, a meggy levét (kb 1 dl). A zselatint elkészítjük 1 dl vízzel, hagyjuk kicsit kihűlni, majd langyosan a meggyes masszához öntjük és óvatosan beleforgatjuk a keményre felvert tejszínhabot is.

Az alsó (kakaós) barna lapot visszatesszük a tepsibe ( jó, ha van kapcsos tepsi), a krém 3/4-ed részét rákenjük. A tetejére tesszük a sárga lapot, a maradék krémet rákenjük és hűtőbe tesszük egy éjszakára.

Másnap helyes kockákra vágjuk, melyeket habrózsával és egy szem meggyel díszítünk.