Meggyes habos kocka recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- 40 dkg liszt
- 3 ek kakaópor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 10 dkg margarin
- 10 dkg cukor
Habhoz:
- meggylekvár
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
- 20 dkg cukor
- 25 dkg pürésített meggy
Kókuszos habhoz:
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
- 10 dkg cukor
- 10 dkg kókuszreszelék
Mázhoz:
- 10 dkg cukor
- 2-3 ek kakaópor
- 3 ek tej
- 10 dkg margarin
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd két részre osztjuk. Az egyiket egy 24*30 cm-es tepsibe nyújtjuk. 2 tojás fehérjét a cukorral keményre felverjük, majd hozzáadjuk a kókuszreszeléket és a lapra simítjuk. A maradék tésztát is kinyújtjuk, rátesszük a kókuszos habra, majd megkenjük meggylekvárral. 170-180 fokon tűpróbáig sütjük.
A meggyes habhoz a fehérjéket gőz fölött kemény habbá verjük a cukorral, majd hozzáadjuk a meggyet és összekeverjük.
A mázhoz valókat a margarin kivételével gőz fölött összemelegítjük, míg el nem válik az edény falától, levesszük, hozzáadjuk a margarint és a hab tetejére simítjuk.
Megvárjuk míg megdermed és szeletelhetjük is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »