Meggyes habos kocka recept
Hozzávalók:
Tésztához:
- 40 dkg liszt
- 3 ek kakaópor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája - 10 dkg margarin
- 10 dkg cukor
Habhoz:
- meggylekvár
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje - 20 dkg cukor
- 25 dkg pürésített meggy
Kókuszos habhoz:
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje - 10 dkg cukor
- 10 dkg kókuszreszelék
Mázhoz:
- 10 dkg cukor
- 2-3 ek kakaópor
- 3 ek tej
- 10 dkg margarin
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd két részre osztjuk. Az egyiket egy 24*30 cm-es tepsibe nyújtjuk. 2 tojás fehérjét a cukorral keményre felverjük, majd hozzáadjuk a kókuszreszeléket és a lapra simítjuk. A maradék tésztát is kinyújtjuk, rátesszük a kókuszos habra, majd megkenjük meggylekvárral. 170-180 fokon tűpróbáig sütjük.
A meggyes habhoz a fehérjéket gőz fölött kemény habbá verjük a cukorral, majd hozzáadjuk a meggyet és összekeverjük.
A mázhoz valókat a margarin kivételével gőz fölött összemelegítjük, míg el nem válik az edény falától, levesszük, hozzáadjuk a margarint és a hab tetejére simítjuk.
Megvárjuk míg megdermed és szeletelhetjük is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »

