Meggyes habos kocka recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
Tésztához:
- 40 dkg liszt
- 3 ek kakaópor
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 10 dkg margarin
- 10 dkg cukor
Habhoz:
- meggylekvár
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
- 20 dkg cukor
- 25 dkg pürésített meggy
Kókuszos habhoz:
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
- 10 dkg cukor
- 10 dkg kókuszreszelék
Mázhoz:
- 10 dkg cukor
- 2-3 ek kakaópor
- 3 ek tej
- 10 dkg margarin
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd két részre osztjuk. Az egyiket egy 24*30 cm-es tepsibe nyújtjuk. 2 tojás fehérjét a cukorral keményre felverjük, majd hozzáadjuk a kókuszreszeléket és a lapra simítjuk. A maradék tésztát is kinyújtjuk, rátesszük a kókuszos habra, majd megkenjük meggylekvárral. 170-180 fokon tűpróbáig sütjük.
A meggyes habhoz a fehérjéket gőz fölött kemény habbá verjük a cukorral, majd hozzáadjuk a meggyet és összekeverjük.
A mázhoz valókat a margarin kivételével gőz fölött összemelegítjük, míg el nem válik az edény falától, levesszük, hozzáadjuk a margarint és a hab tetejére simítjuk.
Megvárjuk míg megdermed és szeletelhetjük is.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.