Meggyes habos kocka recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- 40 dkg liszt
- 3 ek kakaópor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 10 dkg margarin
- 10 dkg cukor
Habhoz:
- meggylekvár
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
- 20 dkg cukor
- 25 dkg pürésített meggy
Kókuszos habhoz:
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
- 10 dkg cukor
- 10 dkg kókuszreszelék
Mázhoz:
- 10 dkg cukor
- 2-3 ek kakaópor
- 3 ek tej
- 10 dkg margarin
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd két részre osztjuk. Az egyiket egy 24*30 cm-es tepsibe nyújtjuk. 2 tojás fehérjét a cukorral keményre felverjük, majd hozzáadjuk a kókuszreszeléket és a lapra simítjuk. A maradék tésztát is kinyújtjuk, rátesszük a kókuszos habra, majd megkenjük meggylekvárral. 170-180 fokon tűpróbáig sütjük.
A meggyes habhoz a fehérjéket gőz fölött kemény habbá verjük a cukorral, majd hozzáadjuk a meggyet és összekeverjük.
A mázhoz valókat a margarin kivételével gőz fölött összemelegítjük, míg el nem válik az edény falától, levesszük, hozzáadjuk a margarint és a hab tetejére simítjuk.
Megvárjuk míg megdermed és szeletelhetjük is.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »