Hozzávalók:
Tésztához:
Habhoz:
Kókuszos habhoz:
Mázhoz:
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd két részre osztjuk. Az egyiket egy 24*30 cm-es tepsibe nyújtjuk. 2 tojás fehérjét a cukorral keményre felverjük, majd hozzáadjuk a kókuszreszeléket és a lapra simítjuk. A maradék tésztát is kinyújtjuk, rátesszük a kókuszos habra, majd megkenjük meggylekvárral. 170-180 fokon tűpróbáig sütjük.
A meggyes habhoz a fehérjéket gőz fölött kemény habbá verjük a cukorral, majd hozzáadjuk a meggyet és összekeverjük.
A mázhoz valókat a margarin kivételével gőz fölött összemelegítjük, míg el nem válik az edény falától, levesszük, hozzáadjuk a margarint és a hab tetejére simítjuk.
Megvárjuk míg megdermed és szeletelhetjük is.