Meggyes-fahéjas morzsasüti recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Kevert tésztához:
- 2 bögre liszt
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 bögre cukor
- 1 bögre kefir
- 0,5 bögre olaj
- 1 csomag sütőpor
- 1 üveg kimagozott meggybefőtt
- só
- fahéj
A morzsához:
- 2-3 marék kukoricapehely (corn flakes)
- 6-7 ek liszt
- 6-7 ek cukor
- olaj
- fahéj
Elkészítése:
Ez az egyik legegyszerűbb tészta recept. A sütőt előmelegítjük 180°C fokra.
A lisztet, a cukrot, az olajat, a tojásokat, a kefirt, a sót és a sütőport magas fokozaton összekeverem mixerrel egy tálban. Ha túl sűrűnek látom, mehet bele még egy kis kefir.
Sütőpapírral bélelek egy mély tepsit, és beleöntöm a masszát. A lecsöpögtetett, kimagozott egész befőttnyi meggyel beterítem a tésztát és megszórom fahéjjal.
A morzsához a lisztet összekeverem a cukorral és az olajjal, olyan állagot fogok kapni, mint a nedves homok, ne legyen száraz. Fahéjat is keverek bele, meg természetesen pici sót és a kukoricapelyhet.
Ezzel a nedves, ragacsos morzsával beterítem a meggyet, jól eloszlatva rajta, hogy mindenhova jusson bőven.
Betolom a sütőbe és körülbelül 45 percen keresztül sütöm. Tűpróbával ellenőrzöm, hogy kész van-e.
Tipp:
A morzsánál csak nagyjából adtam meg az anyaghányadot, én mindig szemmértékkel keverem össze a hozzávalóit.
Bármilyen befőttel tökéletes, a tésztába reszelhetünk csokoládét is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »