Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Meggyes emelet recept

Meggyes emelet
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
75 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    A tésztához:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 6 csapott evőkanál kristálycukor
    • 1 evőkanál kakaópor
    • 3 evőkanál liszt
    • 3 evőkanál étkezési keményítő
    • 3 evőkanál víz

    A krémhez:

    • 5 dl natúr joghurt
    • 2 csomag vaníliás cukor
    • 10 dkg porcukor
    • 2 dl cukrászhab
    • 250 gramm túró
    • 1 csomag zselatinfix

    Továbbá:

    • 1 csomag babapiskóta
    • 1 csomag négyszögletes háztartási keksz

    A tetejére:

    • 1 üveg meggybefőtt
    • 1 csomag piros gyümölcskocsonyapor

    Elkészítése:

    A tojásokat szétválasztom, a sárgájukat a cukorral habosra keverem, a fehérjét habbá verem. A vizet hozzáadom a sárga masszához, majd belekeverem a liszt és kakaópor elegyét is. Óvatosan hozzákeverem a habot, úgy, hogy ne törjön össze.

    Kivajazott, kilisztezett tepsiben (30x25cm) 180 fokos sütőben kb. 20 percig, tűpróbáig sütöm.

    A krémhez a túrót a joghurttal kikeverem, majd hozzáadom a cukrokat. A hideg tejszínt a zselatinfixszel kemény habbá verem, majd a joghurtos keverékhez adom.

    A kihűlt tésztát kiemelem a tepsiből, majd visszahelyezem. A joghurtos krém 1/3-át rákenem, kirakom szépen sorban babapiskótával, erre jön a krém következő 1/3-a. Ráhelyezem a háztartási kekszeket, és erre kenem rá az utolsó adag krémet. Végül megszórom gazdagon a lecsöpögtetett meggyel.

    A tetejére a csomagoláson leírt mód alapján elkészített gyümölcskocsonyát öntöm.

    A hűtőben hagyom állni egy éjszakát, hogy szépen lehessen szeletelni.

    Tipp:

    Más gyümölcsből is el lehet készíteni.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá