Hozzávalók:
A tésztához:
A krémhez:
Továbbá:
A tetejére:
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztom, a sárgájukat a cukorral habosra keverem, a fehérjét habbá verem. A vizet hozzáadom a sárga masszához, majd belekeverem a liszt és kakaópor elegyét is. Óvatosan hozzákeverem a habot, úgy, hogy ne törjön össze.
Kivajazott, kilisztezett tepsiben (30x25cm) 180 fokos sütőben kb. 20 percig, tűpróbáig sütöm.
A krémhez a túrót a joghurttal kikeverem, majd hozzáadom a cukrokat. A hideg tejszínt a zselatinfixszel kemény habbá verem, majd a joghurtos keverékhez adom.
A kihűlt tésztát kiemelem a tepsiből, majd visszahelyezem. A joghurtos krém 1/3-át rákenem, kirakom szépen sorban babapiskótával, erre jön a krém következő 1/3-a. Ráhelyezem a háztartási kekszeket, és erre kenem rá az utolsó adag krémet. Végül megszórom gazdagon a lecsöpögtetett meggyel.
A tetejére a csomagoláson leírt mód alapján elkészített gyümölcskocsonyát öntöm.
A hűtőben hagyom állni egy éjszakát, hogy szépen lehessen szeletelni.
Más gyümölcsből is el lehet készíteni.