Meggyes emelet

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
75 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 6 tojás
  • 6 csapott evőkanál kristálycukor
  • 1 evőkanál kakaópor
  • 3 evőkanál liszt
  • 3 evőkanál étkezési keményítő
  • 3 evőkanál víz

A krémhez:

  • 5 dl natúr joghurt
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 10 dkg porcukor
  • 2 dl cukrászhab
  • 250 gramm túró
  • 1 csomag zselatinfix

Továbbá:

  • 1 csomag babapiskóta
  • 1 csomag négyszögletes háztartási keksz

A tetejére:

  • 1 üveg meggybefőtt
  • 1 csomag piros gyümölcskocsonyapor

Elkészítése:

A tojásokat szétválasztom, a sárgájukat a cukorral habosra keverem, a fehérjét habbá verem. A vizet hozzáadom a sárga masszához, majd belekeverem a liszt és kakaópor elegyét is. Óvatosan hozzákeverem a habot, úgy, hogy ne törjön össze.

Kivajazott, kilisztezett tepsiben (30x25cm) 180 fokos sütőben kb. 20 percig, tűpróbáig sütöm.

A krémhez a túrót a joghurttal kikeverem, majd hozzáadom a cukrokat. A hideg tejszínt a zselatinfixszel kemény habbá verem, majd a joghurtos keverékhez adom.

A kihűlt tésztát kiemelem a tepsiből, majd visszahelyezem. A joghurtos krém 1/3-át rákenem, kirakom szépen sorban babapiskótával, erre jön a krém következő 1/3-a. Ráhelyezem a háztartási kekszeket, és erre kenem rá az utolsó adag krémet. Végül megszórom gazdagon a lecsöpögtetett meggyel.

A tetejére a csomagoláson leírt mód alapján elkészített gyümölcskocsonyát öntöm.

A hűtőben hagyom állni egy éjszakát, hogy szépen lehessen szeletelni.

Tipp:

Más gyümölcsből is el lehet készíteni.