Meggyes-diós süti recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
25 x 40 cm-es tepsihez:
- 25 dkg cukor
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 35 dkg liszt
- 10 dkg darált dió
- 10 dkg darabolt dió
- 1 üveg meggybefőtt
- 1 cs sütőpor
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 tk fahéj
- 2 dl étolaj
A csokimázhoz:
- 15 dkg porcukor
- 2 ek olaj
- 2 ek kakaópor
- 3 ek forró víz
Elkészítése:
A tojásokat a cukorral felvertem, az étolajat hozzáadtam. Egy tálban összekevertem a lisztet, a sütőport, a vaníliás cukrot, a fahéjat, majd hozzákevertem a felvert tojásokhoz.
A magozott meggyet, a darált és darabokra vágott diót is hozzákevertem, és olajjal kikent lisztezett tepsibe terítettem. 180 fokon, kb. 40 percig sütöttem, tűpróbával ellenőriztem.
A tetejét kakaós mázzal borítottam, melyet étolajból, kakaóporból, porcukorból forró vízzel kevertem ki. A máz helyett megszórható porcukorral is, de mindezek nélkül is tálalható.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.