Meggyes-diós süti

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

25 x 40 cm-es tepsihez:

  • 25 dkg cukor
  • 4 tojás
  • 35 dkg liszt
  • 10 dkg darált dió
  • 10 dkg darabolt dió
  • 1 üveg meggybefőtt
  • 1 cs sütőpor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 1 tk fahéj
  • 2 dl étolaj

A csokimázhoz:

  • 15 dkg porcukor
  • 2 ek olaj
  • 2 ek kakaópor
  • 3 ek forró víz

Elkészítése:

A tojásokat a cukorral felvertem, az étolajat hozzáadtam. Egy tálban összekevertem a lisztet, a sütőport, a vaníliás cukrot, a fahéjat, majd hozzákevertem a felvert tojásokhoz.

A magozott meggyet, a darált és darabokra vágott diót is hozzákevertem, és olajjal kikent lisztezett tepsibe terítettem. 180 fokon, kb. 40 percig sütöttem, tűpróbával ellenőriztem.

A tetejét kakaós mázzal borítottam, melyet étolajból, kakaóporból, porcukorból forró vízzel kevertem ki. A máz helyett megszórható porcukorral is, de mindezek nélkül is tálalható.