Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Meggyes-diós kosárka recept

Meggyes-diós kosárka
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 40 dkg finomliszt
    • 1 csomag sütőpor
    • 15 dkg porcukor
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 25 dkg margarin

    Töltelék:

    • 40 dkg darált dió
    • 30 dkg porcukor
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 4 ek sárgabaracklekvár
    • 1 üveg meggybefőtt

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóit összekeverjük és rugalmas tésztát gyúrunk belőle. Lisztezett deszkán 2-3 mm vastagra nyújtjuk és a kivajazott kosárformákat kibéleljük vele.

    A tésztával bélelt kosárkák aljára 1-1 kiskanálnyi lekvárt teszünk, majd erre halmozzuk a tölteléket. A töltelékhez a cukrozatlan darált diót összekeverjük a porcukorral és hozzáadjuk a keményre felvert tojásfehérjét. Mindegyik közepébe egy szem meggyet helyezünk (lehet friss meggy is).

    180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük, majd ha kihűlt, kiemeljük a formákból.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá