Meggyes-diós kosárka

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Meggyes-diós kosárka

Hozzávalók:
Tészta:

  • 40 dkg finomliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 15 dkg porcukor
  • 4 tojás sárgája
  • 25 dkg margarin

Töltelék:

  • 40 dkg darált dió
  • 30 dkg porcukor
  • 4 tojásfehérje
  • 4 ek sárgabaracklekvár
  • 1 üveg meggybefőtt

Elkészítése:

A tészta hozzávalóit összekeverjük és rugalmas tésztát gyúrunk belőle. Lisztezett deszkán 2-3 mm vastagra nyújtjuk és a kivajazott kosárformákat kibéleljük vele.

A tésztával bélelt kosárkák aljára 1-1 kiskanálnyi lekvárt teszünk, majd erre halmozzuk a tölteléket. A töltelékhez a cukrozatlan darált diót összekeverjük a porcukorral és hozzáadjuk a keményre felvert tojásfehérjét. Mindegyik közepébe egy szem meggyet helyezünk (lehet friss meggy is).

180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük, majd ha kihűlt, kiemeljük a formákból.