Meggyes-csokis piskótatekercs recept
Hozzávalók:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 8 dkg liszt
- 8 dkg cukor
- 2 ek víz
- csipet só
- 4-6 ek meggylekvár
- porcukor
- 10 dkg csokoládé
- 1 tk étolaj
Elkészítése:
Az egész tojásokat a cukorral elektromos keverőgép segítségével kb. 10 perc alatt habosra keverjük. Hozzákeverjük a vizet, a csipet sót és a lisztet.
Egy nagy gáztepsit kibélelünk szilikonos sütőpapírral és a tésztát beleöntjük. A tetejét elsimítjuk. 180 fokon kb. 13-15 perc alatt aranysárgára sütjük.
A kisült piskótáról óvatosan lehúzzuk a papírt és porcukorral meghintett konyharuhával szorosan feltekerjük.
Amikor kihűlt, házi baracklekvárral megtöltjük és visszatekerjük.
Gőz felett, olajjal megolvasztott étcsokival bevonjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »


